> Voliotaki: ΟΡΜΗΣΕ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ο ΓΙΟΣ του ΜΑΡΙΝΑΚΗ.Και έγινε του ΜΙΛΤΙΑΔΗ η ναυμαχία στο NAMMOS

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΡΜΗΣΕ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ο ΓΙΟΣ του ΜΑΡΙΝΑΚΗ.Και έγινε του ΜΙΛΤΙΑΔΗ η ναυμαχία στο NAMMOS

Ελληνοτουρκική σύρραξη επί μυκονιάτικου εδάφους σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες στο γνωστό beach restaurant Nammo’s στην Ψαρού με πρωταγωνιστή τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, γιο του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη (στη φωτό, αριστερά ο γιος, δεξιά ο πατέρας).
Ο νεαρός έτρωγε με φίλους του, όταν σε διπλανό τραπέζι μια παρέα Τούρκων άρχισαν, μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, να συμπεριφέρονται περίπου, σαν να ήταν τουρκικό έδαφος το νησί και οι λοιποί θαμώνες και το προσωπικό του μαγαζιού να είναι κάτι σαν γιουσουφάκια ή δούλοι.
Εχοντας αράξει αρόδου οι Τούρκοι ένα εντυπωσιακό γιοτ, περί τα 25 μέτρα, περίπου δέκα άτομα, έχοντας και την προστασία μελών του τουρκικού σκάφους, επιδίδονταν σε «καφριλίκια», κατά το κοινώς λεγόμενο, ενοχλώντας τους παρισταμένους πελάτες, ειδικά όταν ξεκίνησε το champaign shower (στο οποίο αν κάποιος καταβρεχθεί με σαμπάνια εν συνεχεία μυρίζει περίπου σαν αποστακτήριο).
Ο νεαρός Μιλτιάδης (έχει το όνομα του μακαρίτη του παππού του, εξαιρετικού ανθρώπου, πολιτικού και επιστήμονα με διαφορετική, ας πούμε, mentalite από τον γιο) ζήτησε από τους Τούρκους να σταματήσουν να τον καταβρέχουν με σαμπάνια.
Αυτοί συνέχισαν ακόμα πιο προκλητικοί και σαν να μην έφτανε αυτό επιχείρησαν να χειροδικήσουν εναντίον του.
Τότε ο Μιλτιάδης τους όρμησε κι εκεί έγινε… του Χαλεπίου!
Ορμησαν οι Τούρκοι στο νεαρό, ο συνοδός του Μιλτιάδη όρμησε πάνω τους για να τον προστατέψει, άρχισαν να εκτοξεύονται μπουκάλια τραπέζια, κάποιοι Ελληνες προσπάθησαν να τους βοηθήσουν, αφού η αναλογία δυνάμεων ήταν συντριπτικά σε βάρος του Μιλτιάδη και του συνοδού του και γενικά έπεσε τρελό ξύλο.
Ο νεαρός και «έφαγε» και «έδωσε», αλλά γενικά δεν «κόλωσε» αν και βασικά μόνο ο συνοδός του είχε αυτό που λέμε… εκτόπισμα ισχύος.
Προς ενίσχυση των Τούρκων κατέβηκαν και ορισμένα μέλη του πληρώματος του τουρκικού σκάφους.
Η ελληνική πλευρά, προ του (ορατού) κινδύνου να χυθεί αίμα πραγματοποίησε τακτική υποχώρηση, αλλά μόνο για λίγο: «Ενισχύσεις» για τον νεαρό κατέφτασαν μετά από λίγο και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού ακολούθησε και… δεύτερος γύρος.
Ο πρωταίτιος του επεισοδίου, ένας Τούρκος περίπου 30 χρονών αποχωρώντας καταδιωκόμενος απο τους εύσωμους Ελληνες που είχαν έρθει ως δεύτερο «κύμα» ενισχύσεων, φτάνοντας στο tender που θα τον μετέφερε στο σκάφος, γύρισε και τράβηξε…μαχαίρι: Το ξύλο που έφαγε από τους δύο Ελληνες που απείλησε να τους μαχαιρώσει, θα… το θυμάται για πάντα!
Πάντως καλά θα κάνει ο «εμπειροπόλεμος» Βαγγέλης να συμβουλεύσει το νεαρό (που πραγματικά κινδύνευσε): Ποτέ δεν ξεκινάμε εμείς οι ίδιοι την μάχη, όταν υπερτερεί συντριπτικά ο αντίπαλος, υπακούοντας στην παρόρμηση, πριν έρθουν οι ενισχύσεις. Το κακό δεν αργεί να γίνει…