> Voliotaki: ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ: Επισκέπτρια ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΠΕΚΙΝΟΥ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ: Επισκέπτρια ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΠΕΚΙΝΟΥ

Μια ιδιαίτερη τιμή και ένα ιστορικό... check in για την Μπέτυ Μπαζιάνα. Πού βρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη τιμή για την Μπέτυ Μπαζιάνα, σύζυγο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Μπαζιάνα αναγορεύθηκε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (σ.σ. Beijing University of Post and Telecommunications – BUPT).
Η αναγόρευσή της έγινε την περασμένη Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο.

Μπέτυ Μπαζιάνα: Μέσα στην ιστορική πτήση!

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η Μπέτυ Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Ακόμη, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου. Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.
Η Μπέτυ Μπαζιάνα επέστρεψε στην Αθήνα, σήμερα, Σάββατο 30.09.2017, το πρωί. Επέβαινε στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου, πτήση στην οποία είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.

Μπέτυ Μπαζιάνα
Από την επίσκεψη του πρωθυπουργικό ζεύγους στην Κίνα, τον περασμένο Μάιο

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών αποτελούσε εδώ και χρόνια διπλωματικό στόχο της ελληνικής πλευράς. Κι αυτό, αφού επιτρέπει την αμεσότερη επικοινωνία και συνεργασία εμπορικών και άλλων εταίρων σε Ελλάδα και Κίνα. Η σύνδεση αυτή θα εκτελείται από την αεροπορική εταιρεία Air China. Η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε εβδομάδα.
Από ελληνικής πλευράς, το γεγονός αυτό αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών. Επίσης, αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Αφού τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια διαρκής αύξηση των επισκεπτών από την Κίνα. Μια αύξηση την οποία η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο.