> Voliotaki: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Διονύσης Σταμάτης

Απεργία δημοσιογράφων σήμερα κι ευτυχώς για μέρα ησύχασε το κεφάλι μας από τα ψέματα και τις στημένες ειδήσεις.

Βλέπετε, τα περισσότερα ΜΜΕ τα έχουν φτωχαδάκια επιχειρηματίες, Μαρινάκης, Κοντομηνάς, Σαββίδης, Αλαφούζος, Κυριακού και πολλοί άλλοι όχι και τόσο φτωχοί.

500 εκ ευρώ χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο από τα θαλασσοδάνεια που τσέπωναν οι ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις που έκαναν κουμάντο στον τόπο και προσδοκούν σήμερα να ξανακυβερνήσουν.

Η κατά τα άλλα συμπαθής τάξη των δημοσιογράφων επιτελεί ένα αξιόλογο έργο συλλογής ειδήσεων αλλά αυτή τους η προσπάθεια φιλτράρεται από τον κόφτη συμφερόντων του ιδιώτη επιχειρηματία που θέλει να σερβίρει τις ειδήσεις όπως αυτός γουστάρει και όπως αυτός νομίζει ότι θα επηρεάσει τίποτα γελάδια να τον υποστηρίξουν στα αυριανά του σχέδια μέσω των πολιτικών που ελπίζει ότι θα ελέγχει.

Όσο για μερικούς αθώους που λένε ότι δεν βλέπουν ΕΡΤ και παρακολουθούν ιδιωτικά κανάλια ας μην ξεχνούν ότι τα χρέη των ιδιωτικών ΜΜΕ εμείς οι απλοί θα τα πληρώσουμε γιατί η τράπεζα δεν χάνει ποτέ. Τα φορτώνει στους πολίτες.

Και όταν και οι ίδιες οι τράπεζες πέφτουν έξω πάλι οι πολίτες τα πληρώνουν γιατί εδώ στη χώρα μας κυριαρχεί ένας άρρωστος καπιταλισμός τύπου μεσαίωνα όπου οι φτωχοί, οι κολίγοι πλήρωναν τα σπασμένα. Εδώ δεν είναι Αμερική για να κλείσουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες, εδώ είναι Γκρέτσια.

Όσο για τους δημοσιογράφους της επαρχίας εμείς δεν λέμε τίποτα, απλά ανοίξτε για λίγο το πρωινό ραδιόφωνο και απολαύστε επίπεδο σπουδής, όσοι υποψήφιοι τους ακούσουν θα γράψουν 20 στην έκθεση στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αν θέλετε βέβαια να δείτε και θαύματα ανοίξτε τα τοπικά κανάλια το απόγευμα προς την εσπέραν και θα δείτε τον ίδιο να μιλάει σε όλα ταυτόχρονα τα κανάλια, να πουλάει κεριά , κολόνιες, αλοιφές και να σχολιάζει την πολιτική κατάσταση με το δικό του τρόπο.

Ούτε ο μεγάλος Μανιτού να ήταν.

Φίλοι δημοσιογράφοι, συνεχίστε τον αγώνα σας για καλύτερες σχέσεις εργασίας, εμείς σας θέλουμε, σας αγαπάμε και καταλαβαίνουμε όλοι μας το κουπί που τραβάτε στη ‘γαλέρα’ που εργάζεστε.