> Voliotaki: «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» η συνάντηση ΤΣΙΠΡΑ με ΤΡΑΜΠ στον Λευκό Οίκο – ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ της ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» η συνάντηση ΤΣΙΠΡΑ με ΤΡΑΜΠ στον Λευκό Οίκο – ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ της ΑΘΗΝΑΣ

Το δεύτερο 10ημερο του Οκτωβρίου, εκτός μεγάλου απροόπτου, πρόκειται να γίνει η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο έχει «κλειδώσει» και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου αναμένεται να εκδοθεί όταν οριστικοποιηθεί και τυπικά η ημερομηνία.

Πέραν της πολιτικής στήριξης που δίνει εξ’ αντικειμένου στον Αλέξη Τσίπρα η συγκεκριμένη συνάντηση, η Αθήνα προσδοκά ότι θα δώσει, μεταξύ άλλων, και μεγάλη ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι να επιτύχει στήριξη σε ανοικτά θέματα στην περιοχή, όπως στο Κυπριακό και το προσφυγικό, να πιέσει η Ουάσιγκτον την Άγκυρα για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, αλλά και να μειώσει την πίεση για λύση του Σκοπιανού χωρίς τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις.

Επιπλέον, η Αθήνα επιδιώκει την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να μην προσθέσει το ΔΝΥΤ και άλλα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: Real News