> Voliotaki: Επιμένει ο KAYΣΩΝΑΣ...

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Επιμένει ο KAYΣΩΝΑΣ...

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των 
τελευταίων ημερών στα περισσότερα 
τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν 
έως και την προσεχή Παρασκευή. 
Πιο αναλυτικά:

Σήμερα (Τρίτη) πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε Ήπειρο, δυτική Πελοπόννησο, κεντρική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα φτάσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Στους 34-36 βαθμούς θα ανέλθουν οι μέγιστες στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους έως ισχυρούς (4-6 Μποφόρ) βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.



Την Τετάρτη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ τοπικά στην Πελοπόννησο θα φτάνουν και τους 41 βαθμούς. 

Στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στη νότια Κρήτη.

Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνει κατά τόπους στα 7 Μποφόρ.


Παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας καθώς και το αίσθημα δυσφορίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά το Σάββατο, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα έως τη Δευτέρα.

Οι 8 υψηλότερες τιμές χθες