> Voliotaki: ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ «ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!! Η ανεργία και οι φόροι έχουν συνθλίψει τους Έλληνες

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ «ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!! Η ανεργία και οι φόροι έχουν συνθλίψει τους Έλληνες

Αναφορά στην Ελλάδα, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνει με άρθρο της η Handelsblatt, τονίζοντας πως παρόλο που ο Τσίπρας μιλά για ανάκαμψη, η ανεργία και φόροι έχουν συνθλίψει τους Έλληνες.
Ειδικότερα, η οικονομική εφημερίδα γράφει σε άρθρο με τίτλο «Ο ταλαιπωρημένος λαός» πως:
«Πράγματι η οικονομία ξαναμπαίνει, δειλά δειλά σε αναπτυξιακή τροχιά, όμως πολλοί Έλληνες δεν επωφελούνται από την θετική εξέλιξη. Όταν περπατά στην Αθήνα κανείς βλέπει “χαρούμενα πρόσωπα”, δήλωνε πρόσφατα ο Τσίπρας, προκαλώντας πλήθος καυστικών σχολίων και ειρωνείες. Πολλοί διερωτώνται πότε ο Αλ. Τσίπρας περπάτησε στους δρόμους της Αθήνας, ενώ άλλοι λένε ότι ίσως ο πρωθυπουργός να συνάντησε τους λάθος ανθρώπους.
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δε συνάντησε τον Σωτήρη Γεωργίου. Ο 32χρονος μηχανικός, που δουλεύει ως γκαρσόν, καθιστά σαφές ότι “δεν είναι χαρούμενος”. Λέει ότι πήρε πτυχίο πριν έξι μήνες, έστειλε εκατοντάδες αιτήσεις, αλλά παρά τους καλούς βαθμούς δε βρίσκει δουλειά.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει: «Η ανεργία στους νέους μεταξύ 25-34 ετών φθάνει στην Ελλάδα το 27,5%. Ακόμα και πτυχιούχοι εργάζονται ως σερβιτόροι ή ακόμη σε delivery, ενώ περιορισμένες είναι και οι αποδοχές τους. 650 ευρώ κέρδιζε πέρυσι ο Σωτήρης, φέτος μόλις 580.