> Voliotaki: ΙΔΟΥ η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που ΕΞΟΡΓΙΣΕ τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΙΔΟΥ η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που ΕΞΟΡΓΙΣΕ τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από τα… ρούχα της έβγαλε τη ΝΔ η δημοσκόπηση που επικαλέστηκε σε χθεσινό του τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Η είδηση πως η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν μπροστά στο όριο του στατιστικού
λάθος στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας εξόργισε το Μοσχάτο τόσο πολύ που ζήτησε να παραιτηθεί ο διευθυντής του ΑΠΕ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η εν λόγω δημοσκόπηση η οποία βρέθηκε στα χέρια του Μεγάρου Μαξίμου όπως ανέφερε την Τετάρτη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατάφερε να προκαλέσει μια νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

Μετά τη δημοσίευση του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ πως το Μαξίμου κατέχει μια δημοσκόπηση που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας, η Νέα Δημοκρατία έτρεξε με ανακοίνωσή της να χαρακτηρίσει το πρακτορείο Ειδήσεων ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, όχι μόνο ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση αλλά κάλεσε τον πρόεδρο του Πρακτορείου να παραιτηθεί.

Τι έλεγε όμως η δημοσκόπηση; Όπως έγραψε χθες το ΑΠΕ, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση λοιπόν, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη).

Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή.

Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά).

Την έρευνα για τη δημοσκόπηση διενέργησε η εταιρεία Coomonview. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 18 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2017 διαδικτυακά, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω ερωτηματολογίου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Commonview.

Το δείγμα 459 ατόμων, είναι στρωματοποιημένο κατά φύλο, ηλικία, γεωγραφία και επάγγελμα.

Δείτε αναλυτικότερα τη δημοσκόπηση:

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Πρόθεση Ψήφου

Μεταξύ των αρχηγών των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας;

Από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, πόσος ικανοποιημένος/η αισθάνεστε; πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου;

Και από τον τρόπο που κάνει πολιτική η αξιωματική αντιπολίτευση (Ν.Δ.), πόσο ικανοποιημένος/η αισθάνεστε; πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου;
Όλη η δημοσκόπηση εδώ

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο.
Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του.
Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».
Υ.Γ. Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου.