> Voliotaki: ΚΥΘΗΡΑ: «ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΝΔ – ΤΟΣΚΑΣ για την ΦΩΤΙΑ!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΚΥΘΗΡΑ: «ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΝΔ – ΤΟΣΚΑΣ για την ΦΩΤΙΑ!

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την φωτιά στα Κύθηρα. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις, ο Νίκος Τόσκας αποκαλεί τον δήμαρχο του νησιού "δεκανίκι" της ΝΔ και οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκρατία, εκδίδοντας ανακοίνωση για την φωτιά στα Κύθηρα.

Σε αυτή απηύθυνε ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, ωστόσο λίγο αργότερα ο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε, επίσης με ανακοίνωση, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και κατηγορώντας το κόμμα της Πειραιώς για… αμνησία.

Λίγο αργότερα ήρθε και νέα ανακοίνωση από την πλευρά της ΝΔ, με το Γραφείο Τύπου του κόμματος να επιμένει για την φωτιά στα Κύθηρα και να αναφέρει:

«Σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω στις στάχτες η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιδοθεί. Θέσαμε δύο ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, με κύριο στόχο να αποτραπούν νέες καταστροφές, όπως αυτή των Κυθήρων.

Ο κ. Τόσκας δεν απάντησε.

Τα επαναλαμβάνουμε:

– Πρώτον: Γιατί καθυστέρησε η διαδικασία μίσθωσης ιδιωτικών ελικοπτέρων για την πυρόσβεση;

Δεύτερον: Γιατί τα επτά ελικόπτερα – τα όποια τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες – μισθώθηκαν φέτος για τις μισές, με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραλειφθεί;

Αντί να βλέπει παντού εχθρούς ο κ. Τόσκας, ας δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους των Κυθήρων για αυτά τα οποία ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ευθύνονται».