> Voliotaki: ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ… ! Τούρκος ΠΙΛΟΤΟΣ προσγειώνει ΚΑΝΑΝΤΕΡ χωρίς να κατεβάσει τις ρόδες

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ… ! Τούρκος ΠΙΛΟΤΟΣ προσγειώνει ΚΑΝΑΝΤΕΡ χωρίς να κατεβάσει τις ρόδες

To CL-215 είναι ένα εξαιρετικό αεροπλάνο αλλά ακόμη κι αυτό, για να προσγειωθεί θα πρέπει ο πιλότος να θυμηθεί να κατεβάσει το σύστημα προσγείωσης. 

Τούρκος χειριστής που εκπαιδευόταν στα CL-215 εκτελούσε απο-προσγειώσεις (touch and go) στην Σμύρνη όταν σε μια από αυτές ήλθε για προσγείωση με διαμόρφωση… υδροπλάνου. Οι Καναδοί εκπαιδευτές ξαφνικά βρέθηκαν να παρακολουθούν αποσβολωμένοι το Canadair της Buffalo Airways Ltd να «πιάνει» διάδρομο με την καρίνα και άκουγαν τους ήχους μετάλλου που τσακίζεται χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Ο χειριστής δικαιολόγησε την μη ανάπτυξη του συστήματος προσγείωσης εξαιτίας «προβλήματος με τα υδραυλικά του αεροσκάφους». Ωστόσο, όταν επέστρεψε για μια νέα απόπειρα προσγείωσης, το σύστημα –ω, θαύμα – κατέβηκε και ασφάλισε κανονικά! 

Τις ζημιές στο αεροπλάνο και στα υδραυλικά πάντως δεν τις γλύτωσαν. Πολλοί Καναδοί μιλούν γαλλικά αλλά τα «γαλλικά» που ακούσθηκαν όταν είδαν το κύτος του C-FΤΧΒ σκισμένο σχεδόν από το ρινιαίο σκέλος ως το «step» της καρίνας ήταν από τα… άλλα. 

Δείτε και θαυμάστε την «προσθαλάσσωση» του Τούρκου στον τσιμεντένιο διάδρομο, στο βίντεο που έγραψε ιστορία και οι Καναδοί δεν μπορούν να ξεχάσουν!