> Voliotaki: ΚAΛΥΤΕΡΗ η EIKONA από τις ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ...

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΚAΛΥΤΕΡΗ η EIKONA από τις ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ...


σε Καμένα Βούρλα και Κορωπί...

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα και απείλησε σπίτια. 

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βύλιζα Κορωπίου, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή πάνω από τον οικισμό και καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Καμένα Βούρλα

Στη φωτιά που ξέσπασε στα Καμένα Βούρλα ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεσή της δύο PZL, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον 'Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη, όπως επίσης και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Ήδη αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο και είναι θέμα χρόνου πλέον να υπάρξει πλήρης κατάσβεση καθώς δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. 


Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους.
Κορωπί

Στη Βύλιζα Κορωπίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού.

Παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς είναι δύσκολο να σβήσουν μια συγκεκριμένη εστία στον λόφο, γιατί δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα.

Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.
Ζάκυνθος

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι για δεύτερη μέρα η φωτιά στο Καταστάρι Ζακύνθου, για την κατάσβεση της οποίας μετέβησαν στην περιοχή ενισχύσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί, ωστόσο δυνάμεις της Σώματος παραμένουν στο σημείο λόγω του δυνατού αέρα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Βυλίζα στο Κορωπί.

Η πυρκαγιά πέρασε από τις παρυφές του οικισμού χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και έκαψε χαμηλή βλάστηση, πίσω από το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. 


Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίνει δείκτη κινδύνου 4 για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Αργολίδας και στα νησιά Κύθηρα, Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και στα Δωδεκάνησα.