> Voliotaki: ΤOYΡΚΙΑ: Εντάλματα ΣΥΛΛΗΨΗΣ για πρώην υπαλλήλους του TRT ...

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΤOYΡΚΙΑ: Εντάλματα ΣΥΛΛΗΨΗΣ για πρώην υπαλλήλους του TRT ...

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για πρώην υπαλλήλους του TRT επειδή χρησιμοποιούσαν εφαρμογή μηνυμάτων
...επειδή χρησιμοποιούσαν 
εφαρμογή μηνυμάτων....


Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 34 πρώην μελών του προσωπικού του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου TRT, στο πλαίσιο έρευνας με στόχο υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι 34 είναι ύποπτοι επειδή χρησιμοποιούσαν το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που η κυβέρνηση υποστηρίζει πως χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Προηγουμένως είχαν απολυθεί κατηγορούμενοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Σε άλλη επιχείρηση, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση νωρίς σήμερα το πρωί 14 υπαξιωματικούς σε έξι επαρχίες στο πλαίσιο έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακισθεί εν αναμονή της δίκης τους και περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι του δημοσίου, περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, δικαστών και στρατιωτικών, έχουν απολυθεί στο πλαίσιο της καταστολής υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε λίγο μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.