> Voliotaki: ΒOΛΕΣ κατά ΡΙΠΑΣ για τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ...

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΒOΛΕΣ κατά ΡΙΠΑΣ για τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ...

Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης
Με επιστολή του στον Νίκο Βούτση 
ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εξη-


γήσεις για το θέμα που προέκυψε με την ολιγόλεπτη παρέμβαση μελών του «Ρουβίκωνα» στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να απαντήσει, δημοσίως και γραπτώς, τη Δευτέρα.

«Πριν δύο μέρες είδαμε να αμαυρώνεται η εστία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων», γράφει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την ανοχή που επέδειξαν οι δυνάμεις ασφαλείας απέναντι στους εισβολείς.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει στον κ. Βούτση πως εκ του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, έχει την αρμοδιότητα και τη νομική υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση της τάξης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου, αλλά και να μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής, στο όνομα της οποίας ασκεί αστυνομική εξουσία έχοντας τη φρουρά αποκλειστικά υπό τις εντολές του.

«Είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου "Ρουβίκωνα", να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους», προσθέτει και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Στο ίδιο ύφος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τεράστιο λάθος του κ. Βούτση, «που θα σημαδεύσει τη θητεία του», την απόφαση να διατάξει την απελευθέρωση των μελών του «Ρουβίκωνα».

«Έκανε κατάχρηση εξουσίας και ντρόπιασε το Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Θυμίζουμε ότι δεκαεφτά άτομα, μέλη του «Ρουβίκωνα», έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο προαύλιο της Βουλής, σήκωσαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Ηριάννα και Περικλή, φώναξαν κάποια συνθήματα, πέταξαν κάποια «τρικάκια», κρατήθηκαν προσωρινά από τους αστυνομικούς της φρουράς και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον πρόεδρο της Βουλής, αφού προηγουμένως είχαν ληφθεί τα στοιχεία τους...