> Voliotaki: ΣΤΗΝΟΥΝ σενάριο ΑMMOXΩΣΤΟΥ: Τα 4 βήματα των Τούρκων!

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΣΤΗΝΟΥΝ σενάριο ΑMMOXΩΣΤΟΥ: Τα 4 βήματα των Τούρκων!

Τέσσερα βήματα περιλαμβάνει το σχέδιο που συζητήθηκε ανάμεσα σε Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μουσταφά Ακιντζί κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στα κατεχόμενα.
Το τουρκικό σχέδιο, όπως καταγράφεται μέσα από δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, κινείται πάνω σε μια γνωστή θεματολογία αφού σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν και σχετίζονται με Αμμόχωστο, Μαρωνίτες, την «επιτροπή αποζημιώσεων» και το λεγόμενο εμπάργκο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα κατεχόμενα, το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής τέσσερα βήματα:
1ο – Μελέτη για το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων (σε ορισμένα δημοσιεύματα είχε αναφερθεί πως στη διάρκεια των συσκέψεων στα κατεχόμενα είχε εκφραστεί η άποψη η περιοχή να ανοίξει για να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της πόλης, αλλά υπό τον έλεγχο του κατοχικού καθεστώτος).
2ο – Άνοιγμα των διαδικασιών για επιστροφή των Μαρωνιτών στα σπίτια και τις περιουσίες τους στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. (Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει).
3ο – Η «επιτροπή αποζημιώσεων» να εντατικοποιήσει το έργο της και να εξευρεθούν πόροι ώστε να αποζημιωθούν οι Ελληνοκύπριοι. (Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της έναντι της «επιτροπής», ανοίγοντας τα ταμεία για να δοθούν χρήματα και να σταματήσει να ζητά από το ψευδοκράτος να μοιραστούν το κόστος των αποζημιώσεων).
4ο – Προσπάθειες για άρση των «εμπάργκο που επιβλήθηκαν στους Τουρκοκύπριους». (Κινήσεις που είχαν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να αποδώσουν οποιοδήποτε ουσιαστικό αποτέλεσμα).
http://www.philenews.com/