> Voliotaki: LIDL και ΕΒΟΛ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

LIDL και ΕΒΟΛ

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Διάβασα στον τοπικό τύπο για την "οργισμένη" αντίδραση της ΕΒΟΛ και τη διακοπή της συνεργασίας της με γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.Οπως και για τον "αποκλεισμό" που επιχείρησε να κάνει η εταιρεία χρησιμοποιώντας τα οχήματά της.
Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω το λόγο που συμβαίνει αυτό.Υποτιθεται πως έχουμε ελεύθερη αγορά κι ο καθείς κάνει τις επιλογές του.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω την εταιρεία ΕΒΟΛ,γιατί έχει το ακριβότερο γάλα;Σαν ντόπιο προϊόν θα έπρεπε να έχει ανταγωνιστική τιμή.Αντι αυτού έχει την ακριβότερη. Εγω που έχω τρία παιδιά για παράδειγμα και χρειάζομαι ημερησιως δυο ή τρεις συσκευασίες γάλα,θα πρέπει να δίνω πέντε ευρω,ενώ μπορώ να προμηθευτώ την ίδια ποσότητα με τα μισά χρήματα;Και μη πει κανείς πως το γάλα είναι ξένο ή σκόνη γιατί θα γελάσουμε.
Και αφού η τοπική μας εταιρεία θέλει τη στήριξη μας,εκείνη γιατί δεν στηρίζει την πόλη προσλαμβάνοντας εργαζόμενους;Όχι μέσω ΟΑΕΔ επιδοτούμενους με 450€ το μήνα χωρίς να βάζει το χεράκι στην τσέπη ουτε για την ασφάλιση τους και βάζοντας τους στις πιο βαρειές δουλειες και αγγαρείες στο εργοστάσιο,άλλα μόνιμους με κανονικούς και αξιοπρεπείς μισθούς.Αλλα ανέκαθεν για να δουλέψεις εκεί ή έπρεπε να διαθέτεις πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ή να είσαι μπουρτζόβλαχος,του σιναφιού τους.
Και εντελώς πληροφοριακά η συγκεκριμένη αλυσίδα μάρκετ,χωρίς να θέλω να την υπερασπιστώ άλλωστε δεν εργάζομαι καν, μνημόνια και θεσμοί γαρ, πληρώνει εξαιρετικά καλά τους υπαλλήλους της,πολύ παραπάνω από άλλες αλυσίδες ελληνικών συμφερόντων.Και οι προσφορές που κάνει επιτρέπει στον κοσμάκη να λαδώνει το αντεράκι του με λίγα χρήματα.
Και δεν μολύνει τη θάλασσα!