Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΒITΣΑΣ: ΔΕΝ αληθεύει ότι οι Τούρκοι ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ στο ΑΙΓΑΙΟ

Στις προκλήσεις των Τούρκων απαντάμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο. Δεν είναι εύκολο από την τουρκική πλευρά να πάρουν την πρωτοβουλία για εσωτερικούς λόγους
ή λόγους που αφορούν τα ανατολικά τους σύνορα και να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο αλλά από τη πλευρά μας παίρνουμε τα μέτρα μας» επανέλαβε ο ίδιος.

Παρατήρησε δε ότι «η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα και στα νότια σύνορά της και στα ανατολικά της σύνορα και εξαιρετικές πιέσεις στο εσωτερικό της και ένας ιστορικός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η εξαγωγή»

Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο το καλοκαίρι ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «εγώ δεν έχω τέτοια πληροφορία, αυτά δεν είναι ζητήματα δημόσιας συζήτησης».

Ο κ. Βίτσας κάλεσε τους συμμάχους και κυρίως τους Ευρωπαίους να κατανοήσουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Όσο ταχύτερα κατανοήσουν το πρόβλημα και με πολιτικό και διπλωματικό τρόπο φροντίσουν να πέσει η ένταση, τόσο το καλύτερο για όλους, πρόσθεσε.

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας παρατήρησε ότι τα νούμερα που ακούγονται ή γράφονται είναι εξωφρενικά.

Να προσθέσω είπε, ότι «και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας ποτέ δεν έχει μιλήσει για αγορά μαχητικών αεροπλάνων. Είναι άλλο πράγμα το τι θέλεις πιθανά και άλλο τι μπορείς να κάνεις. Στην ουσία μιλάμε για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών μας αεροπλάνων με αποπληρωμή σε βάθος μιας δεκαετίας μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο που αυτή τη στιγμή επιβάλλεται».

«Θέλει μια προσοχή γιατί όταν γίνεται μια δημόσια συζήτηση και λες θα κάνω αυτό θα κάνω εκείνο στην ουσία δημοσιοποιείς όλες τις αμυντικές σου δυνατότητες» σχολίασε και ανέφερε για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ότι «ήταν πολύ ωφέλιμη, για την εικόνα, σε σχέση με την Ελλάδα, που διαμορφώνεται σε διεθνές πλαίσιο, παρά για την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως τουρκική εφημερίδα της αντιπολίτευσης δημοσιεύει ένα προκλητικό δημοσίευμα στο οποίο χαρακτηρίζει την Ψέριμο τουρκικό νησί.