Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΠITΣΙΟΡΛΑΣ: Παράξενη η δήλωση ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Πιτσιορλας... ότι είναι νωρίς για έξοδο στις αγορές...
 O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, χαρακτήρισε «παράξενη» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές και πως θα πρέπει

να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Όπως είπε, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, «μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα. 

Η εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτό καταγράφεται διεθνώς. 

Έχουμε πρόσφατες πράξεις, για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον. 

Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δημιουργείται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία. 

Ως προς τούτο, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση του κ. Στουρνάρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η στιγμή είναι πολύ καλή, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα το κάνει, υπολογίζοντας πάρα πολλές παραμέτρους και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνηγορήσουν, τη στιγμή που θα γίνει το βήμα, να το υποστηρίξουν».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία κρίσιμη, λεπτή φάση. Δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος σήμερα να λέει ότι πάει καλά η Ελλάδα και από την πλευρά, την εσωτερική, να διατυπώνονται αντίθετες προβλέψεις».

Στο ερώτημα αν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ειλικρινής η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΤτΕ, με βάση κάποιες πληροφορίες που έχει, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

«Καθόλου δεν το αποκλείω. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών με πολύ μεγάλη περίσκεψη θα αποφασίσει τη στιγμή που θα κάνει το βήμα».