> Voliotaki: Τσίπρας στο υπουργικό...

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τσίπρας στο υπουργικό...


Προτεραιότητα τώρα έχει η 
κοινωνική πλειοψηφία...

Μετά την αξιολόγηση προτεραιότητα έχει η κοινωνική πλειοψηφία, ήταν το μήνυμα που πέρασε στην διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία, υλοποιεί το πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα».

Κατά τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση, «εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονίων, τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάγκη η κοινωνία όχι μόνο να μείνει όρθια, αλλά να αισθανθεί ότι βγαίνει από το σκοτάδι της κρίσης, στο φως της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «μια νέα μέρα για την οικονομία» η οποία όμως «δεν μπορεί να βρει την κοινωνία παρατημένη εκεί που οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού είχαν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν: στο περιθώριο».

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση υλοποιεί έναν νομοθετικό σχεδιασμό «παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και την συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης» και προχωράει στα επόμενα βήματα που είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η ρύθμιση εκκρεμοτήτων που λίμναζαν για χρόνια και η επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις εξελισσόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας, κλπ. 


Μέχρι τις αρχές Αυγούστου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τα νομοσχέδια για την ανώτατη εκπαίδευση και την Πρωτοβάθμια Υγεία, ενώ στο τέλος Αυγούστου με το άνοιγμα της Βουλής θα ακολουθήσει η κατάθεση νέας σειράς νομοσχεδίων.