Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σχετικά με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αναφέρονται στην λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα και όχι στη Μαγνησία, η τ. υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ έρχεται να επιβεβαιώσει την αρχική πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, η οποία είχε διατυπωθεί επί θητείας μου ως υφυπουργός, για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή της Μαγνησίας (Βελεστίνο) όπως άλλωστε εξήγγειλε και ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Μαγνησία τον Απρίλιο του 2017.

Μεταξύ των εξαγγελιών που είχε κάνει ο κ. Σπίρτζης κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε...
στα τοπικά ΜΜΕ ήταν και η προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών και η λειτουργία ενός εμπορευματικού κέντρου στην Μαγνησία όπως και η προώθηση διαφόρων έργων στην περιοχή, όπου μπορεί να συνδυαστούν μοναδικά οι χρήσεις του λιμανιού, του αεροδρομίου, του σιδηροδρόμου, των οδικών αξόνων καθώς και η χωροθεσία στο κέντρο της χώρας.

Το εμπορευματικό κέντρο της Μαγνησίας είναι χωροθετημένο από το περιφερειακό χωροτακτικό πλαίσιο του 2003 και αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα ενώ παρουσιάζει άλλες δυνατότητες και άλλες χρήσεις από το αντίστοιχο της Λάρισας διότι από στρατηγικής άποψης συνδέεται άμεσα με την λειτουργία του λιμανιού του Βόλου.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ συνεισφέρει προς την κατεύθυνση αυτή, συνδράμοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και την δημιουργία αυτών των εμπορευματικών κέντρων.