Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Κατακραυγή για τις δηλώσεις Θάνου - ΝΔ: «Αξια τα οδοιπορικά σου» - Ποτάμι: «Ο Δικαστής όχι μόνο να είναι ανεξάρτητος αλλά και να το δείχνει!»

- Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση της ΝΔ στην τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου - Επίθεση και από το Ποτάμι
- «Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της», αναφέρει η ΝΔ
- Η κα Θάνου μίλησε για πρώτη φορά μετά το σάλο για το διορισμό της ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού
- "Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία" δήλωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου

- Μίλησε για «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία» και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία
- "Όλοι ξέρουν ότι νομικός σύμβουλος του Μητσοτάκη είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος"
- "Οι μόνες απολαβές μου θα είναι η σύνταξη μου που είναι λίγο πάνω από 2.000€"

Δεν έμειναν αναπάντητα τα όσα είπε η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου εναντίον της ΝΔ από το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με μια ολιγόλογη αλλά σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ απαντά στα όσα είπε η κα Θάνου ως εξής:

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει. Άξια τα οδοιπορικά της…».

Και το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η κυρία Θάνου λέει ότι «ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης». Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από την γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν;

Δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της. Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας».