Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΓΑΙΑΟΣΕ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ  Η ΓΑΙΑΟΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

-         Η ΓΑΙΑΟΣΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ.

-          ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ  ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ . EΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΕΤΕΙΝΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΣΤΡΕΜ.  ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΓΥΡΤΩΝΗΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ  Η ΓΑΙΑΟΣΕ ΤΟ ΈΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΜΟ ΣΤΑΔΙΟ  ΔΙΕΡΕΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ  ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ  ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ . Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ  ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟ ΥΠΟΔΟΧΕΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ.

-          ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 2003, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ  ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ.
-           ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΝΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΧΩΡΙΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΟ ΟΝΤΑΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ
-          ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ    ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟ ΔΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΙΘΑΝΟ  ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
-           Η ΓΑΙΑΟΣΕ  ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΔΡΑΜΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.
-          ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ                                                                                 1    ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ-ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΘΕΙ  ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
2  Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ 2003 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ

3  ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ  ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ