> Voliotaki: Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΤΖΙΚΟΣ παρεμβαίνει σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΤΖΙΚΟΣ παρεμβαίνει σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρεμβάσεις Μιχάλη Μιτζικού στη συνεδρίαση του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ

Δύο παρεμβάσεις έκανε ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ.

Οι δύο τοποθετήσεις του κ. Μιτζικού αφορούν το ν/σ για τα διαφυλικά δικαιώματα και για το επικείμενο ν/σ με το οποίο , με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη θα βγαίνει ένα διαζύγιο.

Οι εισηγήσεις του κ. Μιτζικού για τα δύο αυτά ζητήματα ήταν αρνητικές.

Για το ν/σ για τα διαφυλικά δικαιώματα ο κ. Μιτζικός κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και η νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων καλύπτουν πλήρως περιπτώσεις αιτήσεων αλλαγής φύλου, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα τρίτο φύλο και κατ’ επέκταση μια νέα κατηγορία προσώπου με μόνο δικαιολογητικό την στάση ζωής» επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», επεξηγώντας ότι το ν/σ δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες που θα προκύψουν όταν ένα ομόφυλο άτομο έχει οικογένεια με ανήλικα παιδιά και με μια απλή ληξιαρχική πράξη και χωρίς δικαστική απόφαση θα μπορεί να αλλάζει ρόλο στην κοινωνία.

«Στην ουσία η κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο ν/σ ανοίγει την πίσω πόρτα για τον γάμο ομοφύλων».

Όσον αφορά το επικείμενο ν/σ για την έκδοση διαζυγίων από τους συμβολαιογράφους ο κ. Μιτζικός τόνισε πως τίθεται θέμα συνταγματικότητας , αφής στιγμής το Ελληνικό σύνταγμα προβλέπει ρητώς την προστασία της οικογένειας που είναι θεσμός.

«Δεν πρόκειται για ένα απλό συμβόλαιο και μια απλή συμβολαιογραφική πράξη , από τη στιγμή που ένα διαζύγιο θα μπορεί να εκδίδεται από συμβολαιογράφο και μάλιστα χωρίς καν την υποχρεωτική παρουσία των ενδιαφερομένων πλευρών.

 Το πιο σημαντικό και πιο επικίνδυνο είναι ότι με το ν/σ θα ρυθμίζονται με απλό συμφωνητικό, χωρίς δικαστικό έλεγχο και χωρίς έλεγχο από τις κοινωνικές Υπηρεσίες, τα θέματα επιμέλειας και διατροφής των παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Μιτζικός τόνισε ότι είναι αδιανόητη η έλλειψη παρέμβασης ή έστω υποχρέωσης επικύρωσης από την αρμόδια δικαστική αρχή σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υφίσταται απουσία δικαστικού ελέγχου σε περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα τέκνα.