> Voliotaki: Βόλος και σηματοδότες...

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Βόλος και σηματοδότες...

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καθημερινά διαβαίνω την πόλη,όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μου και παρατηρώ τα παράταιρα και παράξενά της. Για παράδειγμα:
Είμαι σταματημένος στον ερυθρό σηματοδότη στην, ας πω Γ.Καρτάλη με Ιωλκού περιμένοντας να ανάψει το πράσινο.

Κι αφού περιμένω υπομονετικά,ξεκινώ κινούμενος ευθεία προς τον επόμενο σηματοδότη στη διασταύρωση της οδού που κινούμε με τη Κ.Καρτάλη.Και αμέσως με "ξαναπιάνει" ο ερυθρός σηματοδότης.

Και περιμένω ξανά.Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο στις συγκεκριμένες οδούς που ανέφερα,αλλά στα περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης με συνεχόμενους σηματοδότες. Αναλήψεως,2ας Νοεμβρίου κλπ.

Υπάρχουν λοιπόν σηματοδότες στην Πολυμέρη με Ι.Τζάνου.Πολύ ωραία!Συναντούμε ξανά σηματοδότες στην Πολυμέρη με Αθανασάκη.Και "καπάκι" στην έξοδο της πόλης(σωστά) στη Γορίτσα.

Για ποιο λόγο υπάρχουν τα φανάρια στην Αθανασάκη;

Ή στη Φ.Ιωάννου-Πολυμέρη; Γιατί δεν αφήνετε την κυκλοφορία των οχημάτων να εκτονωθεί και την εγκλωβίζετε ασφυκτικά μέσα στους δρόμους που σε συνδυασμό με τα (παρανόμως) σταθμευμένα οχήματα γίνεται το έλα να δεις.

Ποιοι είναι αυτοί οι ιθύνοντες τεράστιοι νώες που ρυθμίζουν τους σηματοδότες, αν υπάρχουν φυσικά και με ποια λογική το πράττουν; Του δε βαριέσαι,όπως άλλωστε όλα έτσι λειτουργούν στην αποικία;