> Voliotaki: Ο Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ήταν εν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ...

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ήταν εν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ...

Χαράλαμπος Αθανασίου
Εκείνοι που σπεύδουν να κατακρίνουν
 
ως ανόητη την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει από την τ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου να συμβάλει αμισθί στην καλύτερη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στα ευαίσθητα θέματα της Δικαιοσύνης 

ξέχασαν δυστυχώς ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου όντας εν ενεργεία αντιεισαγγελέας παραιτήθηκε προκειμένου να εκλεγεί χωρίς σταυρό στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και να αναλάβει στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ είχε εξ αρχής αποδείξει ότι είτε γνώριζε είτε μάντευε πολύ καλά τις απόψεις και τις πλειοψηφίες στα όργανα της Δικαιοσύνης!

Η μόνη απόφαση που τελικά διέψευσε την εκτίμησή του ήταν η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου Αθανασίου περί ποινικής απαλλαγής καταχραστών του Δημοσίου, με δική του διάταξη τον Απρίλη του 2014 στον νόμο 4262/2014 που κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο Χ. Αθανασίου είχε εκ των υστέρων δηλώσει ότι όλα έγιναν εκ παραδρομής και όχι με σκοπό να αθωωθούν και να αποφυλακιστούν συγκεκριμένοι καταχραστές του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα έδινε αυτή τη δυνατότητα μέχρι που η Ολομέλεια έκρινε τη διάταξη αντισυνταγματική.

Τώρα ανακάλυψαν βλάβη της Δικαιοσύνης λόγω της νέας θέσης της Β. Θάνου. Τότε; 

Α.Ψ.

efsyn.gr