> Voliotaki: Οι βαριές καταγγελίες (για μίζες)...

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Οι βαριές καταγγελίες (για μίζες)...

...και η αιδήμων σιγή του Κ. Σημίτη
Οι αποκαλύψεις είναι συγκεκριμένες και οι κατηγορίες βαρύτατες: μίζες σε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C 4 I), έμβασμα 1 εκατ. Ευρώ από offshore εταιρεία σε λογαριασμό προσώπου που βρισκόταν στο στενό περιβάλλον

του Κ. Σημίτη και εξοργιστική καθυστέρηση να ελεγχθεί η υπόθεση από την Δικαιοσύνη.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν το 2005 από τον Γάλλο Μισέλ Ζοσεράν. 

Η εταιρεία του διεκδικούσε το  σύστημα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς τους 2004, αλλά το έχασε από την αμερικάνικη Saic. 

Σύμφωνα με τον Ζοσεράν, η συμφωνία χάθηκε διότι η εταιρεία του στόχευε χαμηλά (μίζες σε χαμηλόβαθμους αξιωματούχους), ενώ «οι Αμερικανοί στόχευσαν απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».

Φυσικά, ο μιζαδόρος Ζοσεράν μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αφ ης στιγμής έχασε τη «δουλειά». Όμως η ελληνική δικαιοσύνη είχε την υποχρέωση να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές και να πράξει τα δέοντα. 

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα Documento (14. 5.2017), πλήθος στοιχείων παρέμεινε στα συρτάρια, παρά το γεγονός ότι υπήρξε και νέα κατάθεση του Ζοσεράν, μέσα στο 2016.

Τελικά, μετά από σχετικά δημοσιεύματα  άνοιξε νέα δικογραφία, ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. 

Όμως, υπάρχει λίαν ενδιαφέρουσα συνέχεια, τόσο από την Contra News, όσο και από την Real News.

Συγκεκριμένα, «διαπιστώθηκε και ένα έμβασμα offshore εταιρείας με έδρα τις Μπαχάμες, το οποίο εστάλη σε λογαριασμό προσώπου του πολύ στενού περιβάλλοντος του Κώστα Σημίτη. 

Το έμβασμα, άνω του 1 εκατ. ευρώ, ήρθε σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, όταν ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση του C4I και έμεινε σε αυτό για λίγες ημέρες, καθώς σε διάστημα μιας εβδομάδος διοχετεύτηκε σε άλλο λογαριασμό σε τράπεζα της Γερμανίας» (Real News 2.7.2017 ).

Λέει ανοησίες ο Ζοσεράν και σπιλώνει αθώους; Υπάρχει -και ποιόν αφορά- το έμβασμα της offshore  από τις Μπαχάμες; Όλα αυτά τα διερευνά πλέον η δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί. 

Μέχρι τότε, αναπόφευκτη η ενασχόληση των μίντια με το θέμα, καθώς και τα σχόλια ,όπως αυτό του Νίκου Χατζηνικολάου (Real Fm): 

«Ο κύριος Σημίτης ή τα ήξερε και επομένως εμπλέκεται ή δεν τα ήξερε και επομένως ήταν βλάξ και δεν έκανε για πρωθυπουργός».

Πάντως μέχρι στιγμής ο Κ.Σημίτης τηρεί αιδήμονα σιγή… 

Γιάννης Τριάντης
(newpost.gr)