> Voliotaki: Ένας «ΓΑΛΑΖΙΟΣ» εμφύλιος πίσω από το βέτο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ένας «ΓΑΛΑΖΙΟΣ» εμφύλιος πίσω από το βέτο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...


Θεωρητικά ήταν μία αντιπολιτευτική 
κίνηση στις κινήσεις Τσίπρα.

Η απόφαση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, να θέσει βέτο σε αυτοδιοικητικά της στελέχη στα περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό και σίγουρα αυτό το κάτι, κρύβει πολύ παρασκήνιο και μάλιστα εσωκομματικό.

«Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», γράφει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Πειραιώς», κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει θέμα με την «γαλάζια» παρουσία σε τέτοιου είδους «φιέστες», όπως τις χαρακτηρίζει, αλλά με τη «γαλάζια» αυτοδιοικητική παρουσία! 

Και πιο συγκεκριμένα, την παρουσία ενός στελέχους του κόμματος, το οποίο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά, τις προϋποθέσεις και ίσως τη διάθεση για να φτάσει πιο «ψηλά». Τον Κώστα Μπακογιάννη.

Το timing… λέει πολλά

Λίγες μόλις ώρες πριν τη διεξαγωγή του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Στερεά Ελλάδα, και με τον ίδιο τον περιφερειάρχη να αναμένεται να μιλήσει, αλλά και με επί καιρό προετοιμασία της παρουσίας του, καλλιεργώντας κλίμα προσωπικής προβολής, η «Πειραιώς» εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή, η οποία μοιάζει περισσότερο με εσωκομματικό «μαχαίρωμα», παρά με αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Αποκαλύπτει τη λανθάνουσα (αν και μετά από αυτή την κίνηση, περισσότερο την πρόδηλη) κόντρα που σοβεί στην παράταξη και αφορά τον αρχηγό του κόμματος και τον ανιψιό του, και γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος κατά πολλούς αποτελεί τον νούμερο ένα «γαλάζιο» δελφίνο και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο.

Η απόφαση Μητσοτάκη φαντάζει αποκαλυπτική για την ανθρωπογεωγραφία εντός της Νέας Δημοκρατίας, με τα ερωτήματα που δημιουργούνται να είναι δύο.

Πώς θα αντιδράσει και ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης. Θα ακυρώσει την προγραμματισμένη του ομιλία στο συνέδριο ή θα «υπακούσει» στις προσταγές της Πειραιώς;

Πώς θα αντιδράσει στην κίνηση αυτή η Ντόρα Μπακογιάννη;