Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ετοιμάζονται να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ!- Επιχείρηση «ΤΥΦΩΝΑΣ» της ΕΛΑΣ: Εξολοθρεύουν τζιχαντιστές που επιτίθενται στην Αθήνα!!!

Άσκηση ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο χτυπήματος του ISIS στη χώρα μας
Σε30 λεπτά της ώρας, τζιχαντιστές προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, κρατούν ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σημειώνονται σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης, φανατικοί ισλαμιστές πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.
Τα παραπάνω ήταν μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Τυφώνας», που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).
Στην άσκηση συμμετείχαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ  δεκάδες αξιωματικοί από κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίοι στο απευκταίο ενδεχόμενο δράσης μελών του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα θα κληθούν να χειριστούν σύνθετες και παράλληλες επιθέσεις τους. 
Την παρακολούθησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, στελέχη της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών, των εγκληματολογικών εργαστηρίων, της ΕΚΑΜ και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.
Στόχοι της άσκησης είναι η πρόληψη, η αντίδραση στην εξουδετέρωση των δραστών, η αξιολόγηση των ενεργειών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και η ανταπόκριση της κάθε ειδικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, ανάλογα με το αντικείμενό της, ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας και διάψευσης διαρροών και φημών. Τα σενάρια της άσκησης κινήθηκαν στην αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτές που καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από την αξιολόγηση πληροφοριών ειδικών υπηρεσιών της Ευρώπης, που διαπίστωσαν τη σημαντική αύξηση των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων με βίαιες ομάδες ή μοναχικούς λύκους, με διασπορά των επιθέσεων και συμμετοχή ατόμων με διαφορετικές υπηκοότητες και μορφωτικό επίπεδο. 
Στην επιλογή στόχων δίνεται έμφαση σε «μαλακούς στόχους» επειδή αποδεικνύονται περισσότερο αποτελεσματικές και με μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από ό,τι σε κρίσιμες υποδομές, στο στρατό, στην Αστυνομία και σε άλλους «σκληρούς στόχους», ενώ διευρύνεται και το αίσθημα του φόβου στην καθημερινότητα των πολιτών σε σχέση με τις δεύτερες. 
Οι επιθέσεις των τελευταίων μηνών αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες στοχεύουν στην πρόκληση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού θυμάτων, κυρίως ανυπεράσπιστων και ανυποψίαστων πολιτών σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης, και σε αυτόν τον τομέα επικεντρώνονται τα σενάρια εκπαιδεύσεων αστυνομικών όλης της Ευρώπης. Ουσιαστικά γίνεται μια διαρκής επικαιροποίηση των απειλών και των σχεδίων αντίδρασης σε ευρείας κλίμακας τρομοκρατικά χτυπήματα τέτοιου τύπου.
Οι περιπτώσεις επιθέσεων με βαρέα οχήματα εναντίον πλήθους πολιτών διαπιστώνεται ότι εμπεριέχουν χαμηλό επιχειρησιακό ρίσκο για τον τρομοκράτη, όπως και μικρό οικονομικό κόστος για την υλοποίησή του. 
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο επίθεσης οι αστυνομικοί θα πρέπει να αντιληφθούν σύντομα ότι δεν είναι ένα «απλό τροχαίο», να προσεγγίσουν με προσοχή και έτοιμοι να αντιδράσουν σε πιθανή επίθεση του δράστη. 
Να ασφαλίσουν το χώρο, να αποκλείσουν το ενδεχόμενο συνεργών και παράλληλης ενέργειας με τον ίδιο τρόπο σε άλλο σημείο της πόλης. Στόχος των επικεφαλής αξιωματικών είναι η εκπαίδευση αστυνομικών υπηρεσιών «πρώτης ανταπόκρισης» και στη συνέχεια στελεχών ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.