> Voliotaki: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ζητούν οι ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ...!!!

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ για τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ζητούν οι ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ...!!!

Νέα παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς η πρώτη παράταση εκπνέει στις 17 Ιουλίου. Το αίτημα εκφράζει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:


«Σχετικά με τα προβλήματα του 037 - 021 μας έχει αναφερθεί ότι έχει αρχίσει και κυλά ομαλά η διαδικασία με τα προβλήματα στους κωδικούς αυτούς, μετά την ενημέρωση από το τελευταίο αρχείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Προβλήματα όμως παρουσιάζονται στην χρέωση των προκαταβολών επομένου έτους, τόσο στις νομικές οντότητες, όσο και στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν διακόψει εντός του 2016 και θα έπρεπε να ελέγχονται από το σύστημα, ώστε να αναγνωρίζονται και να μην χρεώνονται με τα ποσά των προκαταβολών.

Η εναλλακτική διαδικασία εδώ, είναι η χρέωση των ποσών προκαταβολής σε δήλωση με επιφύλαξη, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους φορολογούμενους. Επίσης, «ξανατρέχει» σήμερα νέο αρχείο βεβαιώσεων των ένστολων.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω προβλήματα, που εξακολουθούν και υπάρχουν μέχρι στιγμής και τα οποία παρεμποδίζουν και καθυστερούν τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και δεδομένου ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει δημοσιονομικό κόστος (ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης: 31/7/2017), θεωρεί ότι για να λήξει ομαλά η ηλεκτρονική υποβολή πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων κατά 9 ακόμη ημέρες, δηλαδή στις 26/7/2017, όπως είχε προταθεί με τα από 29/5/2017 και 20/6/2017 έγγραφα της Ομοσπονδίας μας».