> Voliotaki: «Γαλάζιοι μνηστήρες»...

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Γαλάζιοι μνηστήρες»...

Αν νομίζατε ότι μόνο ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης «έχει βάλει στο μάτι» τον δήμο Αθηναίων από τον χώρο της ΝΔ, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς εμφανίζονται κι άλλοι «γαλάζιοι» πρόθυμοι για τη δημοτική «κούρσα» στην Αθήνα.
Ίσως μάλιστα αυτός να είναι και ο λόγος που xθές Πέμπτη ο κ. Πατούλης χρησιμοποίησε «μισόλογα» κατά την παρουσίαση του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά».

Άλλωστε, στη «γαλάζια Ιερουσαλήμ» είναι σύνηθες φαινόμενο η ίδρυση think tank ή ομίλων, οι οποίοι στη συνέχεια «τυχαίνει» να μετατρέπονται είτε σε κόμματα (βλ. Ντόρα Μπακογιάννη), είτε σε πολιτικά «άρματα» για τη διεκδίκηση κάποιου αξιώματος.

Πάντως, για την ώρα τουλάχιστον, ο Γιώργος Πατούλης δεν φαίνεται να έχει εύκολο έργο μπροστά του, καθώς τα ονόματα που «παίζουν» από τη ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων είναι αρκετά, ενώ κάποια από αυτά μεγαλύτερου εσωκομματικού βεληνεκούς.

Ένας από αυτούς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, βλέπει με «καλό μάτι» τη διεκδίκηση του δημαρχιακού «θώκου» των Αθηνών. 

Οι καλά γνωρίζοντες το «γαλάζια δρώμενα», σημειώνουν με νόημα, πως ο δήμος Αθηναίων θα μπορούσε να αποτελέσει το «κατώφλι» του περιφερειάρχη για τη μελλοντική είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή από την «πόρτα» της Α’ Αθηνών. 

Άλλωστε, όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα μπορούσε κάλλιστα η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη να αποσυρθεί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο ψηφοδέλτιο στον γιο της.

Στην ονοματολογία που «ψιθυρίζεται» στην Πειραιώς βρίσκεται και ο Γιώργος Βουλγαράκης, για τον οποίο κομματικές πηγές αναφέρουν πως ο δήμος Αθηναίων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα για την επιστροφή του στην πολιτική μετά τις περιπέτειές του με την υπόθεση Βατοπεδίου. 

Άλλωστε, η Α’ Αθηνών ήταν η εκλογική του περιφέρεια όσο ήταν βουλευτής της ΝΔ.

Ωστόσο και το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι ανάμεσα σε αυτά που «ακούγονται» έντονα στην Πειραιώς. Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδια πριν περίπου ένα μήνα, σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντώντας: 

«Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σε δυο χρόνια, το 2019. Χρόνος μακρύς και πολιτικά πυκνός […] Η Αθήνα είναι η εκλογική μου περιφέρεια και η διαρκής φροντίδα μου να εκπροσωπώ τους πολίτες της με τον καλύτερο πάντα τρόπο».

Αν και η ώρα των τελικών αποφάσεων για τους εν δυνάμει «μνηστήρες» δείχνει να απέχει αρκετά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια νέα εσωκομματική σύγκρουση, όμοια αυτής του 2014, όταν από τον χώρο της ΝΔ κατέβαιναν δύο υποψήφιοι, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης...