> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: 80 και πλέον ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ επισκέφθηκαν την ΠΑΡΑΛΙΑ του ΒΟΛΟΥ, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Rally Gumball 3000.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΒΟΛΟΣ: 80 και πλέον ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ επισκέφθηκαν την ΠΑΡΑΛΙΑ του ΒΟΛΟΥ, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Rally Gumball 3000.


Το διεθνούς φήμης event αυτοκινήτων με την επωνυμία Rally Gumball 3000 ενέταξε την πόλη του Βόλου στο πρόγραμμά του για το ετήσιο event του 2017. 

Ογδόντα και πλέον από τα πολυτελή αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο event επισκέφθηκαν την παραλία του Βόλου την Πέμπτη 6 Ιουλίου, από τις 16.00 το απόγευμα έως τις 18.00, οπότε και αναχώρησαν με προορισμό το νησί της Μυκόνου το οποίο αποτελεί και τον τελικό τους προορισμό.

Τα αυτοκίνητα κατέφθασαν σταδιακά και σταδιακά επίσης αποχώρησαν, προκειμένου να
μη δημιουργηθεί σημαντική όχληση στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πλήθος κόσμου είχε λάβει θέσεις στην παραλία από νωρίς το μεσημέρι προκειμένου να απολαύσει το εντυπωσιακό θέαμα.

Η τεχνολογική αρτιότητα και η εντυπωσιακή εμφάνιση των οχημάτων αποζημίωσαν τους εκατοντάδες θεατές που αψήφησαν τη μεσημεριανή ζέστη και επισκέφθηκαν την παραλία, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας τα αυτοκίνητα, ενώ το διεθνές δημοσιογραφικό team που συνοδεύει την πορεία των οχημάτων βιντεοσκόπησε τα αξιοθέατα του Βόλου και με τη χρήση drone κατέγραψε το event της παραλίας και έκανε μεταδόσεις στα social media και στις ιστοσελίδες που καλύπτουν το rally Gumball 3000.

Οι ιδιοκτήτες και τα πληρώματα των οχημάτων γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά στη σκιά των δέντρων του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πόλη και τη φιλοξενία της.

Το κοινό των βολιωτών με ωριμότητα προσέγγισε τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας security που συνοδεύει την πορεία από τη Ρίγα της Λετονίας έως και τη Μύκονο και των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά συνέβαλλαν θετικά με τις δυνάμεις τους σε δράση του Δήμου Βόλου.

Τον κ. Maxwell–αρχηγό της αποστολής και τα μέλη της αποστολής του Gumball 3000 υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής και Δέσποινα Κότογλου και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, υποστήριξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και η Λιμενική Αστυνομία, ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του βρετανού κ. Stephen Jones ο οποίος είναι μέλος του Gumball 3000 και διατηρεί εξοχική κατοικία στην περιοχή της Κουκουράβας και ο οποίος αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ των διοργανωτών και του Δήμου Βόλου, προκειμένου να επισκεφθεί την πόλη η αποστολή.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από την πόλη του Βόλου με θετικότατες εντυπώσεις και ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν και πάλι το Βόλο κατά την επιστροφή τους στις χώρες της βόρειας Ευρώπης μετά τις ολιγοήμερες διακοπές τους στη Μύκονο.

Αντίστοιχα θετικές υπήρξαν και οι εντυπώσεις που άφησε η επίσκεψη στο κοινό της πόλης, καθώς οδηγοί και πληρώματα κινήθηκαν διακριτικά, με χαμηλές ταχύτητες και με θετικότατη διάθεση έδωσαν την ευκαιρία στους λάτρεις του αυτοκινήτου να θαυμάσουν οχήματα της ποιότητας που εγγυώνται φίρμες όπως οι Ferrari, Mazerrati, Lotus, Lamborgini, Porse, Jaguar, RollsRoyceκ.α.