> Voliotaki: 4 MYΣΤΙΚΑ που κανείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει όταν ταξιδεύει με ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!- Tί ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ οι ΠΙΛΟΤΟΙ…

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

4 MYΣΤΙΚΑ που κανείς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει όταν ταξιδεύει με ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!- Tί ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ οι ΠΙΛΟΤΟΙ…

Όταν ταξιδεύεις πολύ συχνά με αεροπλάνο ξέρεις πολύ καλά και πολλά εναέρια –ας τα πούμε- μυστικά, που θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα, όχι μόνο σε σένα, αλλά και στους φίλους και γνωστούς σου που ίσως δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ πιο πριν. 
Ξέρεις όμως πως υπάρχουν και πολλά μυστικά που δεν ξέρει και δεν πρέπει να μάθει ποτέ κανένας επιβάτης;
Σε πρόσφατο άρθρο του το περιοδικό Business Insider, δημοσίευσε ένα κείμενο με 4 μυστικά από 4 πιλότους τα οποία όταν τα μάθεις μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι όταν είσαι σε πτήση.
#1. Οι πιλότοι δεν τρώνε το ίδιο φαγητό και δεν πίνουν από το ίδιο νερό
Οι πιλότοι ενός αεροπλάνου παίρνουν ειδικά γεύματα μαζί τους, έτσι ώστε εάν μία μεταφορά τροφίμων μολυνθεί, να μην αρρωστήσουν. Ομοίως το νερό της βρύσης στα αεροπλάνα, βρίσκεται κοντά στις θύρες όπου αδειάζουν και οι τουαλέτες. Ένα στα οκτώ αεροπλάνα δεν πληρεί τα πρότυπα της EPA για την ασφάλεια των υδάτων.
#2. Οι μάσκες οξυγόνου διαρκούν μόνο 15 λεπτά
Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι πιλότοι για να φτάσουν σε χαμηλότερο υψόμετρο, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναπνέουν κανονικά.
#3. Μπορεί να κοιμηθούν για λίγο στο πιλοτήριο
Μεγάλο μέρος των πολύωρων πτήσεων είναι αυτοματοποιημένο στις μέρες μας. Οι συγκυβερνήτες μπορούν εύκολα να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων.
#4. Θα υποβαθμίσουν τυχόν προβλήματα
«Υπάρχει κάποια ομίχλη»: θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν τίποτα μπροστά τους, ενώ μια καθυστέρηση για «τεχνικούς λόγους» πιθανότατα σημαίνει ότι κάτι έχει σπάσει. Είναι δουλειά τους να διατηρούν τους επιβάτες ήρεμους.