> Voliotaki: O ΠΟΥΤΙΝ …τρολάρει τις ΗΠΑ: «ΠΟΙΟΣ σκότωσε τον Κένεντι;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

O ΠΟΥΤΙΝ …τρολάρει τις ΗΠΑ: «ΠΟΙΟΣ σκότωσε τον Κένεντι;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρόταση που φέρεται να έκανε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τη δημιουργία ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας του ρεπουμπλικάνου με το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, ο Κούσνερ είχε κάνει αυτή την πρόταση κατά τη

διάρκεια μιας συνάντησης με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ τον Δεκέμβριο στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη.
«Δεν είμαι ενήμερος για αυτή την πρόταση. Καμιά πρόταση αυτού του είδους δεν έφθασε σε εμένα», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι του NBC News η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Πρόσθεσε ότι εάν είχε πράγματι γίνει μια τέτοια πρόταση και είχε κριθεί αξιόλογη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα τον είχε ενημερώσει. Επίσης ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που θα της επέτρεπαν να επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ.
Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ο Σεργκέι Κίσλιακ, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές. «Μήπως φαντάζεστε ότι σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, κάθε πρεσβευτής με ενημερώνει προσωπικά κάθε μέρα με ποιον συναντήθηκε και τι έφαγε;», διερωτήθηκε ειρωνικά.
Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Μέγκαν Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών. «Νομίζετε πως συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή, ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.

Η …δολοφονία Κένεντι

Τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, το 1963, επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποκρούσει τις κατηγορίες για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, υπονοώντας ενδεχόμενη ανάμειξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Σε μεγάλη συνέντευξή του στο NBC ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «υπάρχει μια θεωρία ότι η δολοφονία του Κένεντι σχεδιάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ… Εάν αυτή η θεωρία είναι σωστή, και δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει, τι μπορεί να είναι πιο εύκολο στο σημερινό πλαίσιο από το να μπορεί να βασιστεί κανείς σε τεχνικές δυνατότητες διαθέσιμες στις μυστικές υπηρεσίες για να οργανώσει κάποια επίθεση με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή κάνει αναφορές στη Ρωσία».
«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι ΗΠΑ επεμβαίνουν ενεργά σε προεκλογικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Επομένως», συνέχισε, «αν κάποιος, και δεν λέω ότι το κάναμε εμείς — εμείς δεν κάναμε καμιά παρέμβαση — αν κάποιος επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ή προσπαθήσει να επηρεάσει, ή πάρει μέρος με κάποιο τρόπο στην αμερικανική πολιτική διαδικασία, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προσβάλλονται» δήλωσε με νόημα ο Πούτιν. «Ποιος μιλάει; Ποιος προσβάλλεται επειδή αναμιχθήκαμε; Εσείς επεμβαίνετε συνέχεια» παρατήρησε. Αν αυτό ακούγεται σαν «δικαιολογία», συμπλήρωσε, «δεν είναι. Είναι η διαπίστωση ενός γεγονότος».

Η συνέντευξη Πούτιν στο NBC:



Αναφερόμενος στις σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον, διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του έχουν στη διάθεσή τους υλικό με το οποίο θα μπορούσαν να εκβιάσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Έκανε δε λόγο για «ανοησίες».
Eξάλλου, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι δεν μίλησε σχεδόν καθόλου με τον τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, όταν παρακάθισε μαζί του σε δείπνο στη Μόσχα το 2015.
Τέλος, ο ρώσος πρόεδρος είπε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ακούσει οποιονδήποτε εταίρο θέλει την αποκατάσταση επαφών.