> Voliotaki: ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Το απόλυτο θρίλερ! ΠΡΩΤΗ αλλά χωρίς αυτοδυναμία η Μέι - "Φωνές" από παντού για να παραιτηθεί

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Το απόλυτο θρίλερ! ΠΡΩΤΗ αλλά χωρίς αυτοδυναμία η Μέι - "Φωνές" από παντού για να παραιτηθεί

- Θρίλερ για γερά νεύρα στη Βρετανία!
- Από 315 έως 325 έδρες παίρνουν οι Συντηρητικοί και χάνουν την αυτοδυναμία που ήθελε η Μέι
- Έως και 267 έδρες παίρνουν οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν, περισσότερες από τις εκλογές του '15!
- Οι πρώτες δηλώσεις της - καταρρακωμένης- Τερέζα Μέι: Η καταμέτρηση συνεχίζεται, θα εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα
- Κόρμπιν: Η Μέι ζήτησε εντολή και την πήρε - Ώρα να παραιτηθεί!.
Με τις πληγές από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα (στο Μάντσεστερ στις 22.05.2017, κατά την διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, 03.06.2017) να είναι ακόμη... νωπές, οι περίπου 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, 08.06.2017 στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Εκλογές που προκήρυξε αιφνιδιαστικά τον Απρίλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία θέλει να αποφύγει ένα ιστορικό... πατατράκ.

Και το λέμε αυτό διότι όταν ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είχε δημοσκοπικό προβάδισμα της τάξης των 26 μονάδων και απόλυτο στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία, ούτως ώστε να πάει "δυνατή" στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρόλα αυτά, αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι, μείωσε τη διαφορά και μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls όλα δείχνουν πως η Βρετανία κάθε άλλο παρά αποκτά (πολιτική) ηρεμία!