> Voliotaki: ΑΛΥΚΕΣ: Και δεύτερη "ΤΑΙΣΤΡΑ" τοποθέτησε ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΑΛΥΚΕΣ: Και δεύτερη "ΤΑΙΣΤΡΑ" τοποθέτησε ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Και δεύτερη «ταΐστρα», αυτή τη φορά στην περιοχή των Αλυκών, τοποθετήθηκε με φροντίδα της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, προκειμένου να βρίσκουν νερό και τροφή τα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στην περιοχή.

Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε με την τοποθέτηση μιας «ταΐστρας» στην περιοχή του Δημαρχείου και θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση άλλων επτά με οκτώ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην τοποθέτηση, που έγινε από μέλη της Δημοτικής Αρχής, και παρουσία του επικεφαλής της παράταξης που αποτελεί την πλειοψηφία στο Δήμο Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αλυκών στους οποίους ο κ. Αχιλλέας Μπέος έδειξε τον τρόπο λειτουργίας της «ταΐστρας».


Ο κ. Αχιλλέας Μπέος

Σε δηλώσεις του ο κ. Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η δεύτερη «ταΐστρα» στην περιοχή των Αλυκών εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου θα τοποθετηθούν άλλες επτά με οκτώ, σταδιακά, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όπως είναι ήδη γνωστό με την τοποθέτηση των ταϊστρών γίνεται και ανακύκλωση συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ όλη αυτή η προσπάθεια βοηθά και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των παιδιών τα οποία από μικρά συμμετέχοντας μαθαίνουν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα αδέσποτα.

Σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα γνωρίζουμε ότι τα ζώα γίνονται επιθετικά όταν πεινάνε ή διψάνε. Εξασφαλίζουμε λοιπόν αρχικά την τροφή και το νερό, δείχνοντας τον πραγματικό μας εαυτό ως πόλη, ως άνθρωποι απέναντι στα αδέσποτα αυτά ζώα.

Και ο κ. Μπέος συνέχισε: «Από εκεί και πέρα οι Αλυκές γενικά αλλάζουν, η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, θα κατασκευαστεί μία ολοκαίνουργια, ασφαλής και σύγχρονη παιδική χαρά, θα ακολουθήσει μια γενική ανάπλαση της περιοχής σε ό,τι αφορά το πράσινο, το πάρκινγκ και πολλά ακόμα γιατί είναι άδικο μια τόσο όμορφη περιοχή να είναι παρατημένη.

Ως εκ τούτου η δημοτική αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της ολοκληρώνει καθημερινά όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί για να δημιουργήσει μια καλύτερη καθημερινότητα αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες».