> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΣΑ: Δημιουργία ψηφιακής αίθουσας χειρουργείου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΒΟΛΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΣΑ: Δημιουργία ψηφιακής αίθουσας χειρουργείου

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στην χειρουργική έχουν επιβάλλει την όλο και αρτιότερη κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτής της κατάρτισης, απαιτείται η εξοικείωση όλο και περισσότερο με την διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία. 
Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και η λαπαροσκοπική χειρουργική καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο χώρο στις παρεμβάσεις που ο γιατρός καλείται να ακολουθήσει. Στην Άνασσα Γενική Κλινική, αφουγκραζόμενοι αυτή την ανάγκη, προχωρήσαμε σε σειρά παρεμβάσεων και προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που μας έφερε στην ευχάριστη θέση δημιουργίας ψηφιακής αίθουσας χειρουργείου.


Η αίθουσα ψηφιακού χειρουργείου που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την ίδια την εταιρεία, είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα, μετά το μαιευτήριο Μητέρα, το Ιπποκράτειο Αθηνών, το Ιασώ Αθηνών και το μαιευτήριο Ρέα.

Οι τελευταίες προσθήκες περιλαμβάνουν:
·       κεφαλή κάμερας Storz Full High Definition  με δύο χειριστήρια ελέγχου του υπόλοιπου λαπαροσκοπικού πύργου (πηγή ψυχρού φωτισμού, πηγή διοξειδίου του άνθρακα), με δυνατότητα συνολικού χειρισμού από την ίδια την κεφαλή της κάμερας.
·       Επεξεργαστή κάμερας Storz Full High Definition
·       Σύστημα εικόνας υψηλής ευκρίνειας full high definition  1920 x 1080
·       Επίπεδες οθόνες LCD 26΄΄και 32΄΄
·       Λογισμικό ψηφιακής καταγραφής και αρχειοθέτησης, μέσω θύρας USB.
Όλα μαζί προσφέρουν πλεονεκτήματα, όπως εικόνα υψηλής ευκρίνειας , καλύτερη διαχείριση του φακέλου του ασθενή  και εργονομία, που με τη σειρά τους αυξάνουν  την ασφάλεια των επεμβάσεων, μειώνουν τον χρόνο τους  και ελαχιστοποιούν την επεμβατικότητα τους. Έτσι, μειώνονται οι χειρουργικές λοιμώξεις και άλλες επιπλοκές όλα προς όφελος του ασθενή. Επιπλέον, επέκτεινε τη δραστηριότητα της κλινικής μας πέραν των συνηθισμένων σε πιο εξειδικευμένες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, όπως βαριατρικής χειρουργικής και εντερεκτομές, αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις άλλων ειδικοτήτων, πέραν της γενικής χειρουργικής  (ορθοπεδικής, γυναικολογίας, ουρολογίας, γαστρεντερολογίας).

Το ψηφιακό χειρουργείο, βοηθώντας συνολικά την εξέλιξη των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών  στην τοπική κοινωνία, οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο να μας επιλέγουν και να μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.
                                                           
                                                            Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
                                                            Επιστημονικός Διευθυντής της
                                                            ¨΄ΑΝΑΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ