> Voliotaki: ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση των Δημοτικών Συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά από μήνυση των ανεκδιήγητων δημοτικών συμβούλων της δήθεν Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αύριο δικάζομαι όχι για αντιποίηση Αρχής, όπως τους υπαγόρευσε ο προϊστάμενος τους, ο γνωστός Πουλάκης, αλλά για αντιποίηση…τίτλου!

Τους διέφυγε ότι και στον Βόλο υπάρχουν δικαστές και Εισαγγελείς
με αξίες, ήθος, αξιοπρέπεια και δικαστική συνείδηση, που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις του σάπιου πολιτικού συστήματος. Φυσικά την κρίση περί της σοβαρότητας ή μη της κατηγορίας θα την διατυπώσει το Δικαστήριο με την απόφασή του.

Εγώ απλώς περιορίζομαι να επισημάνω ότι παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης προβαίνουν σε δημόσιες ανακοινώσεις, ασφαλώς όχι για να ενημερώσουν τους πολίτες (που έχουν άλλωστε εκπεφρασμένη άποψη και για τους ίδιους και τις ανακοινώσεις τους), αλλά μήπως και επηρεάσουν την κρίση των Δικαστών.

(Θα ήμουν πολύ αφελής αν περίμενα μια τοποθέτηση από τον υπερευαίσθητο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και τον γραμματέα του;)

Αυτοί είναι, αυτά προσπαθούν να κάνουν, όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από μια επίπλαστη και αστεία δημοκρατικότητα και δήθεν Αριστεροσύνη.

Οι δε εκκλήσεις τους προς το νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο φαίνεται περιμένουν ως Θεό για να καλύψει τις δικές τους ανεπάρκειες και την μνημειώδη ανικανότητά τους, που τους έχουν καταστήσει καρτουνίστικες φιγούρες και απαξιώσει πλήρως στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, επιβεβαιώνουν πόσο λίγοι και ανύπαρκτοι είναι για να αντιμετωπίσουν με όρους δημοκρατίας και, κυρίως, πολιτικής, εμένα και τους συνεργάτες μου.

Αλήθεια ποια εμπιστοσύνη μπορεί κάποιος πολίτης να δείξει σε αυτούς που δημοσίως, μάλιστα, αναζητούν προστάτες σαν κόρες ορφανές και εγκαταλελειμμένες στην «άτιμη κενωνία»; Πραγματικά φαιδρές περιπτώσεις, που αξίζουν την περιφρόνηση όλων…

ΥΓ. Και επειδή ζουν με την αγωνία για το πώς και υπό ποία ιδιότητα με καλούν να εμφανίζομαι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, να τους εξηγήσω ότι αυτό γίνεται γιατί είμαι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλης, αναφέρομαι σε μεγάλα και σημαντικά θέματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και όχι σε αρλούμπες και πομφόλυγες, όπως αυτοί, και – εν προκειμένω – γιατί αγωνίζομαι για την πόλη μας να έρχονται μεγάλες εκδηλώσεις, όπως αυτή του κυπέλλου Ελλάδας, από τις οποίες οι ίδιοι ούτε απ έξω είναι ικανοί να περάσουν.

Ευτυχώς σε αυτή την πόλη δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ τις γνωριμίες μου τις χρησιμοποιώ να προσφέρω στην πόλη και τους πολίτες.