> Voliotaki: EΛΗΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Απειλούν τους ΔΗΜΟΤΕΣ τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ να τους ΚΟΨΟΥΝ το ΝΕΡΟ!! (ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΛΕΟΣ!!!)

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

EΛΗΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Απειλούν τους ΔΗΜΟΤΕΣ τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ να τους ΚΟΨΟΥΝ το ΝΕΡΟ!! (ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΛΕΟΣ!!!)

                                   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                             Στο Νέο Κλήμα-Σκοπέλου     υπάρχει μεγάλη αναστάτωση διότι έχει κοινοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, σε οικογένειες   που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, εντολή διακοπής των παροχών ύδρευσης και μάλιστα εν μέσω   των ημερών του Πάσχα.


      Ζητήσαμε από τους υπεύθυνους να ανασταλεί κάθε περαιτέρω ενέργεια μέχρι να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  "Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των  ΔΕΥΑ κ.λ.π" μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για γενναίες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών προς τους δήμους και τις επιχειρήσεις τους.(΄Ηδη το σχέδιο νόμου-πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ-βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο και μέχρι 10-5-2017 θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση) ΑΛΛΑ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

       Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το σχέδιο νόμου δεν τους βολεύει και προέβησαν σ' αυτές τις
     ακραίες ενέργειες για να βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, του κοσμάκι, προκειμένου να τα
     εισπράξουν άμεσα.

         Αν απευθυνθείς στο Δήμο ή στη ΔΕΥΑ Σκοπέλου σε σπρώχνουν  σε ρυθμίσεις 4 δόσεων με άμεση καταβολή επί π.χ 1000 ευρώ οφειλής  δόσης 300 ευρώ λες και υπάρχουν αποθεματικά στις οικογένειες  αυτές και μάλιστα της πρώτης άμεσα καταβλητέας.

               Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή, ζητάμε να σταματήσει προσωρινά η επιβολή κάθε επαχθούς μέτρου με βάρος των οφειλετών και να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ την ψήφιση του σχετικού νόμου για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων τελών ύδρευσης ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.
                                                                            
                                                                                ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                                                                ΕΛΗΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 Υ.Γ.    Τα έξοδα της ΔΕΥΑ Σκοπέλου δεν επηρεάζονται από ορισμένους οφειλέτες. Επηρεάζονται από την ανεξέλεγκτη χρήση νερού τα καλοκαίρια στο λιμάνι του ΕΛΗΟΣ από τα κότερα.


   Ποτέ δεν πληρώθηκε, ούτε ένα ευρώ απο τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που καταναλώνουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια κυβικά πόσιμου νερού, από το δίκτυο για να πλένουν τα σκάφη τους σε καθημερινή βάση και να γεμίζουν τους αποθηκευτικούς τους χώρους. Αυτά ποιος τα πληρώνει; Απλά οι δημότες του Χωριού. Ελάτε το καλοκαίρι και θα το διαπιστώσετε.