> Voliotaki: ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ την Πέμπτη για τα DRONES της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ την Πέμπτη για τα DRONES της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Έτοιμα για απογείωση τα νέα «όπλα» της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στον τομέα της έρευνας, ασφάλειας, αλλά και έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιών, την ερχόμενη Πέμπτη στο Τατόι.
Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου drones, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους αρχηγούς των δύο σωμάτων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΕΛΑΣ, είναι συνολικά έξι, ενώ ένα σύστημα με τέσσερα κομμάτια διαθέτει η Πυροσβεστική.
Από τα έξι «drones» της ΕΛΑΣ, τα τρία είναι μικρά αεροπλανάκια τηλεκατευθυνόμενα, τα οποία αποκτήθηκαν την άνοιξη του 2014 και τα άλλα τρία που έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αποκτήθηκαν επί υπουργίας Νίκου Τόσκα, στα τέλη του 2015. 
Μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη χρήση τους, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τα χειρίζεται. Τα συγκεκριμένα μέσα είναι κατασκευής Ισραήλ, όπου έγινε και η εκπαίδευση των χειριστών.
Είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που το κατευθύνει από το έδαφος.