> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ, ΠΗΛΙΟ-ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΒΟΛΟΣ, ΠΗΛΙΟ-ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Επειδη λογω επαγγέλματος εχω την πολυτελεια κατά την ωρα εργασιας να μπορω να παρακολουθώ ραδιο και συγκεκριμένα να είμαι ακροατης της πρωινης ενημερωτικης εκπομπης του Marconi radio ακουω τις τελευταίες ημερες να γινεται λογος για τα βοθρολυματα που ρίχνονται στη θαλασσα.
Μεγα θεμα το οποιο όμως δεν νομιζω ότι μπορει να βρεθει λυση, όχι γιατι δεν μπορούμε να το αλλαξουμε απλα διοτι προφανως σαν λαος μας αρεσει να ζουμε στο σκατο.

Καθημερινα περνωντας την γεφυρα στο ρεμα της Καλιακουδας (εκει που βρίσκεται ο βιολογικος σταθμος) ιδιαιτερα κατά της νυχτερινες ωρες θα αντιληφθείτε την εντονη δυσοσμια από τα λυματα τα οποια ρίχνονται στο ρεμα τα οποια βεβαια φθανουν στη θαλασσα……..Ειμαι κατοικος Αλυκων Βολου και σας πληροφορω ότι εδώ και χρονια εχω παψει να κολυμπω εκει.Τωρα βεβαια να μην μας πειραζουν τα πλοια τα οποια ενοχοποιούνται για τα αποβλητα που επιπλεουν στο λιμανι μας εδώ και καποιες ημερες διοτι απ ότι ξερω τελευταια δεν κατεπλευσε  κανενα κρουαζιεροπλοιο.
Οσον αφορα για καποιο άλλο μερος του ΝΑ Πηλου που γινεται λογος στην εκμπομπη ‘το παρθενο ψαροχωρι’ του Αιγαιου, εκει οπου βρεθηκε ο δημοσιογράφος την προηγουμενη Κυριακη αν και δεν αναφερθηκε ονομαστικα (αρχιζει από Κ αι τελειωνει σε Η) η ριψη βοθρολυματων από τα παραθαλασια εστιατόρια γινοταν από παντα και βεβαια συνεχιζει να γινεται….Προσωπικα ειχα στειλει αναρτηση στο voliotaki προ ενός η δυο ετων .Τα συγκεκριμένα καταστήματα εχουν μικρους υδατοστεγεις βοθρους αλλα εναλλακτικα εχουν και μεγαλους απορροφητικούς.Λογω όμως του μεγαλου ογκου λυματων τους καλοκαιρινους μηνες χρησιμοποιούνται οι απορροφητικοι και σε περιπτωση που και αυτοι γεμισουν δουλευει το ηλεκτρικο μοτερ (βραδυνες ωρες) με κατευθυνση την θαλασσα. Το πρόβλημα είναι μεγαλο και εκτεταμενο και γινεται σε ολες τις παραθαλάσσιες περιοχες. Το θεμα είναι ότι ποτε δεν ασχοληθηκε το κρατος με λυση μονιμη.