> Voliotaki: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

H Ελλάδα το 2010 χρεοκόπησε γιατί χρεοκόπησε το κράτος όταν το 2009 το έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτινάχθηκε στο 15% του ΑΕΠ και το χρέος πάνω από το 140%.

Για την ακρίβεια το 2009 το κράτος εισέπραξε περί 50,5 δισ. ευρώ και ξόδεψε περί τα 81,4 δισ. ευρώ.
Παρουσίασε δηλ. πάνω από 30 δισ. έλλειμμα από τα οποία τα 18 δισ. ευρώ ήταν πρωτογενές (δηλ. δεν αφορούσε τόκους...).

Κι όμως ο άνθρωπος που ήταν πρωθυπουργός εκείνη την εποχή και ευθύνεται για το ότι οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία αφήνοντας το έλλειμμα να ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο (αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, επανασύσταση αγροφυλακής, σπατάλες, υπέρμετρος δανεισμός κ.λπ) όχι μόνο είναι στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια και παριστάνει τον αμίλητο Βούδα, αλλά θεωρείται από κάποιους και ως η "χρυσή εφεδρεία" του πολιτικού συστήματος και σκοπεύουν να τον ξαναφέρουν στο προσκήνιο, ίσως ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τον αθώωσαν μάλιστα και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ενώ ο ίδιος είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι έφερε ακέραια την ευθύνη για ό,τι συνέβη και ότι υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος.

Τραγική κατάντια για μία ασήμαντη μετριότητα που έκανε πολιτική καριέρα χάρη στο βαρύ επώνυμο που έφερε, και αντί για την "επανίδρυση του κράτους" που επαγγελλόταν άφησε πίσω του ρημαδιό.

Νίκος Συρίγας