> Voliotaki: Η κρατική καταστολή ΕΝΑΝΤΙΑ στις καταλήψεις ΔΕΝ μας φοβίζει

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η κρατική καταστολή ΕΝΑΝΤΙΑ στις καταλήψεις ΔΕΝ μας φοβίζει

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Μάρτη η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και πλήθους ΜΑΤατζήδων, επιτέθηκε σε δύο καταλήψεις στην Αθήνα και σε μια στο Αγρίνιο.
Η βίλα Ζωγράφου στην Αθήνα, ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος με ιστορία πολλών χρόνων, εκκενώθηκε από τα ΜΑΤ, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 7 σύντροφοι/ισσες που βρισκόντουσαν στο χώρο και ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της κατάληψης, προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, άλλες αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την κατάληψη στέγης προσφύγων της οδού Αλκιβιάδου και οι 127 πρόσφυγες που έμεναν εκεί, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της οδού Πέτρου Ράλλη, για να αφεθούν την άλλη μέρα ελεύθεροι και να φτάσουν να διανυκτερεύσουν στην Ομόνοια μην έχοντας που να πάνε. 

Στο Αγρίνιο, αστυνομία και δικαστικός επιμελητής εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι σπάζοντας τις κλειδαριές και αφού έψαξαν παντού και προξένησαν φθορές, αποχώρησαν κλέβοντας 600 ευρώ και αλλάζοντας τις κλειδαριές.

Το κράτος για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και αποδεικνύει ότι έχει συνέχεια. Θυμίζουμε, πριν από λίγους μόλις μήνες στη Θεσσαλονίκη, την κατεδάφιση της κατάληψης στέγης προσφύγων του Ορφανοτροφείου και την εκκένωση της κατάληψης της λεωφόρου Νίκης. 

Οι επιθέσεις στους ελεύθερους δημόσιους χώρους αποτελούν μια πάγια τακτική της εξουσίας για την καταστολή του ανταγωνιστικού κινήματος. Ο αγώνας όμως για ελευθερία δεν κάμπτεται, συνεχίζεται με μεγαλύτερη επιμονή ενάντια στην κρατική καταστολή, στην αστυνομοκρατία και στις βίαιες εκκενώσεις των καταλήψεων.

Ως Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών εκφράζουμε την αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις, αλλού και βεβαίως στην πόλη μας, καταγγέλλουμε την κυβερνητική επίθεση εναντίον τους και καλούμε από τη μεριά μας σε στήριξη της πορείας αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Παρασκευή 24 Μάρτη, στις 7μμ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Θόλο.