> Voliotaki: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ: Απάντηση στους Δημοτικούς Συμβούλους κκ ΛΑΙΝΑ και ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ: Απάντηση στους Δημοτικούς Συμβούλους κκ ΛΑΙΝΑ και ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Σύμφωνα με την τελευταία φράση του με αριθμό 12444/20-2-2017 εγγράφου σας αναρωτιέστε εάν έχω κάτι να πω στα όσα αναφέρεστε.

Με φανερή απογοήτευση μου, διαπιστώνω, ότι ή δεν έχετε αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το πνεύμα, από το οποίο πρέπει να διέπεται ή λόγω της έκδηλης εμπάθειας σας προς την Δημοτική Αρχή Βόλου, της οποίας υπήρξατε...
μέλη αλλά απομακρυνθήκατε, συντάξατε ένα έγγραφο, προσβλητικό για εμένα και καθόλου τιμητικό για εσάς.
Συγκεκριμένα διερωτάστε ποιος ελέγχει την νομιμότητα των θεμάτων, που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόσο καιρό, που ασχολείστε σαν δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ξέρετε, ότι τα θέματα με τις σχετικές εισηγήσεις τα ετοιμάζουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι πρώτοι από όλους φροντίζουν να είναι νόμιμες;

Βεβαίως πολλές φορές οι εισηγήσεις και οι επακόλουθες αποφάσεις πάσχουν σε κάποια σημεία για το λόγο αυτό και απορρίπτονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή από την Επιτροπή του άρθρου 152.

Απορρίψεις αποφάσεων ή προσφυγών κατά των αποφάσεων συμβαίναν κατά το παρελθόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας και θα συμβαίνουν και στο μέλλον.

Μόνο, που εδώ στο Δήμο Βόλου υπάρχει ίσως πανελλήνιο ρεκόρ στον αριθμό προσφυγών κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αφού οι αντιπολιτευόμενοι δεν επιθυμούν να γίνει τίποτε στο Βόλο.

Άλλωστε, για την τακτική τους αυτή κρίνονται καθημερινά και θα κριθούν ακόμη περισσότερο τον Μάιο του 2019. Πάντως η δημοτικότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως γνωρίζετε και διαπιστώνετε, καλπάζει.

Τώρα, όσον αφορά την εταίρα ιδιότητα μου σαν πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Δημοσίων Υπαλλήλων και την συζητούμενη επιλογή του Δήμου Βόλου να αγοράσει ένα οικόπεδο 25 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του, προκειμένου να το αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου δεν πρέπει ούτε σύγχυση να δημιουργεί ούτε φθηνή αντιπολίτευση.

Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους συμβαίνει να έχουν και άλλες παράλληλες δραστηριότητες σε συλλόγους, σωματεία ή φορείς, θέματα των οποίων έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη κάποιος σύμβουλος μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω εντοπιότητας, όπως για παράδειγμα ο κ. Καλυβιώτης για το γήπεδο στη θέση Πλάι. Το γεγονός αυτό ούτε μεμπτό ούτε παράνομο είναι.

Τελικά, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι να είσαστε σίγουροι, ότι όπως κάθε εισήγηση ελέγχεται, το ίδιο θα συμβεί αν επανέλθει το θέμα.

Αν όμως υπάρχουν προβλήματα, τότε όπως είναι αυτονόητο δεν πρόκειται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει παραπέρα.

Το σοβαρότερο όμως θέμα παραμένει. Θέλετε εσείς οι δύο να γίνουν έργα στην πόλη μας ή στο βωμό φθηνής και υπερβολικής αντιπολίτευσης θα αντιτίθεστε στη κάθε σχετική απόφαση;

Θα συμπαραταχτείτε με την φρικώδη συμπεριφορά ορισμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που μόνο ζημιά θέλουν να κάνουν στην πόλη ή θα πολιτευτείτε σοβαρά και υπεύθυνα;

Ο χυδαίος λαϊκισμός ορισμένων αντιθέτων προς την Δημοτική Αρχή εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, που βιώνουμε όλοι μας με απέχθεια είναι στο χέρι σας αν θα τον ακολουθήσετε ή όχι.

Πάντως, να μην σας διαφεύγει, ότι από την όλη στάση σας θα κρίνεστε και εσείς.