> Voliotaki: Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στην ΕΡΤ...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στην ΕΡΤ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ert
Αίρονται τα εμπόδια για προσλήψεις 
στην ΕΡΤ για να καλυφθούν οι νέες 
ανάγκες της εταιρείας.


Παράλληλα, η κρατική ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία περί κινητικότητας στο Δημόσιο, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Η επαναλειτουργία του φορέα μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έγινε με τους 2.300 εργαζομένους της εταιρείας, με σοβαρά κενά σε κρίσιμους τομείς και υπεράριθμο προσωπικό σε άλλους. 

Μετά την κήρυξη στάσεων εργασίας από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα κενά στην ΕΡΤ αλλά και τη σύμβαση εξάρτησης με την Digea υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα και επίσημη συνάντηση. 

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την εκ νέου προκήρυξη 51 θέσεων, η οποία είχε «παγώσει» ύστερα από προσφυγή της Ομοσπονδίας στα δικαστήρια. 

Οι προσλήψεις αυτές, που θα έχουν διάρκεια έως και 11 μήνες, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά την εταιρεία, η οποία εμφανίζει υψηλότατο πλεόνασμα από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους...

typologies.gr