> Voliotaki: Αυτή είναι η πιο ψηλή γέφυρα του κόσμου [vid]

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η πιο ψηλή γέφυρα του κόσμου [vid]

Η Κίνα είναι μια χώρα όπου γίνονται σήμερα μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε απίστευτα μικρό χρόνο.
Το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό είναι η γέφυρα Beipanjiang Duge, που χτίστηκε πάνω από φαράγγι του ποταμού Beipan, στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou. Είναι και επίσημα η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, αφού βρίσκεται 565 μέτρα πάνω από το ποτάμι. Χάρη σ’ αυτήν, οι χρόνοι μετακίνησης για...

τους κατοίκους των απομακρυσμένων επαρχιών Guizhou και Yunnan έχουν μειωθεί στο ένα τέταρτο.
Σύμφωνα με το κρατικό Peoples Daily Online, η διαδρομή από την πόλη Xuanwei στην κομητεία Schuicheng απαιτεί τώρα μόνο μία ώρα αντί για τέσσερις, πράγμα που δείχνει πόσο δυσκόλευε ο ποταμός Beipan τις μετακινήσεις ντόπιων και τουριστών. Το άνοιγμα της γέφυρας είναι 720 μέτρα, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο για κρεμαστή γέφυρα πάνω σε ατσάλινες δοκούς.
 Η κατασκευή της γέφυρας πήρε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, που είναι πολλά για τα κινεζικά δεδομένα, αλλά λίγα για ένα τόσο δύσκολο έργο που κόστισε 1.023 δις yuan, δηλαδή 133 εκατομμύρια ευρώ.
Η γέφυρα Beipenjing Duge είναι μία από πολλές πάνω από τα ποτάμια και φαράγγια της μέχρι πρόσφατα δυσπρόσιτης περιοχής. Αποτελεί μέρος του αυτοκινητοδρόμου G56, μήκους 2.935 km, που συνδέει τη Shanghai με τη Ruili, στα σύνορα με τη Myanmar (Βιρμανία).
Beipanjiang Duge είναι η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου όσον αφορά στο ύψος από το ποτάμι που γεφυρώνει, όμως αυτή καθεαυτή, με τους πυλώνες της των 269 μέτρων, είναι μόλις η 10η ψηλότερη, με πρώτη τη Viaduct Millau στη Γαλλία, που έχει πυλώνες ύψους 343 μέτρων.
Η Κίνα κατείχε ήδη το ρεκόρ της ψηλότερης γέφυρας, με αυτήν του ποταμού Si Du που είχε ύψος 496 μέτρων. Μέχρι το 2020, μόνο η επαρχία Guizhou θα έχει περισσότερες από 250 γέφυρες με ύψος πάνω από 100 μέτρα!
Δείτε τώρα το video για τη γέφυρα Beipanjiang Duge και την κατασκευή της: