> Voliotaki: Νέα όρια ρύπανσης

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νέα όρια ρύπανσης

Διονύσης Σταμάτης

Πολλές αποκαλύψεις τύπου ‘βόμβα’ εμφανίζονται τώρα τελευταία στα ΜΜΕ. Η πιο πρόσφατη η αποκάλυψη βουλευτή της ΝΔ για τους ρύπους και τα στάνταρς που πρόκειται να ψηφίσει σύντομα η ΕΕ. Λέει ότι θα υπάρχει πρόβλημα στις ελληνικές βιομηχανίες….

Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση της ΕΕ διότι πάλι οι ευρωπαίοι πρέπει νάρθουν για να μας βάλουν στη σειρά και στη τάξη.

 Υπάρχουν άπειρες καταγγελίες για τη μη τήρηση των ορίων ρύπανσης που ορίζει ο νόμος  εκ μέρους των βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Παραθέτουμε τι έγραφε το ΒΗΜΑ πριν κάποια χρόνια «…Η πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας ξεπερνά μόνιμα και συστηματικά τα όρια συναγερμού που θέτει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση . 

Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι πνίγουν τον Βόλο

Τοπικοί φορείς θεωρούν υπεύθυνη για το φαινόμενο την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής…»
Εμείς δεν έχουμε τίποτα ενάντια στην ΑΓΕΤ ούτε στα άλλα εργοστάσια. Θέλουμε τη λειτουργία τους στο Βόλο. Δεν ζητάμε απολύσεις ούτε και να κλείσει κανένα το εργοστάσιο. Πάνω από 25 χρόνια γράφουμε ότι πρέπει να συμμορφώνονται και να μη ρυπαίνουν. Δεν είμαστε Κογκό. Αλλά σηκώνεσαι το πρωί και μυρίζει καπνίλα, τσιμέντο, καμένο λάστιχο…
Με την πρόταση που κατέθεσαν οι ευρωσοσιαλιστές (μπράβο τους) ίσως αναπνεύσουν οι πόλεις δεσμώτες των ρύπων Βόλος, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Ελευσίνα και άλλες.