> Voliotaki: Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη

Νέα στοιχεία από τις απολογίες των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη αποκαλύπτονται από τα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

«Αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη συνέχεια της ζωής της στο πλευρό του 29χρονου αστυνομικού». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικες αστυνομίας (DHBF) Evaristo Magalhães, περιγράφοντας τα κίνητρα της δολοφονίας,

Σύμφωνα με την εφημερίδα ODIA, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ο 29χρονος Σέρτζιο Μορέιρα ο οποίος φέρεται να είναι ο εραστής της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανζουάζ, ομολόγησε πως σκότωσε τον 59χρονο πρέσβη στραγγαλίζοντάς τον, ωστόσο υποστήριξε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν μεταξύ τους.

Απελπισμένος, αναφέρει η εφημερίδα, κάλεσε τον εξάδελφό του για να εξαφανίσουν το πτώμα, το οποίο τελικά μετέφεραν κρύβοντάς το σε χαλί.

Ωστόσο ο εξάδελφος του 29χρονου αστυνομικού που επίσης έχει συλληφθεί, έδωσε μια διαφορετική εκδοχή.

Σύμφωνα με την ODIA, στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο Σέρτζιο Μορέιρα και η σύζυγος του πρέσβη τον παρακίνησαν να διαπράξουν το έγκλημα. «Δεν γνώριζε πως το θύμα ήταν ο πρέσβης.

Νόμιζε πως ήταν ένας επιχειρηματίας» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκαλύπτοντας πως η Φρανζουάζ Αμοιρίδη θα έδινε στον Εντουάρντο (τον εξάδελφο του φερόμενου ως εραστή της ) 80.000 δολάρια για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε. Τα χρήματα θα δίνονταν 30 ημέρες μετά τη δολοφονία.

Η Φρανζουάζ Αμοιρίδη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τελικά ομολόγησε πως γνώριζε ότι ο 29χρονος σκότωσε τον σύζυγό της, όμως είπε ότι δεν συμμετείχε στη διάπραξη της δολοφονίας. «Όταν είδε πως δεν μπορούσε να ξεφύγει ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Φρανσουάζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε σχέση με τον 29χρονο αστυνομικό τους τελευταίους έξι μήνες. Οι δυο τους, σημειώνει η εφημερίδα, σχεδίασαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του εγκλήματος την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 26 Δεκεμβρίου ενώ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου η σύζυγός του πήγε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του πρέσβη.

Υπήρξε όμως μια λεπτομέρεια που κέντρισε την προσοχή των αστυνομικών. Πήγε να υποβάλει τη δήλωση εξαφάνισης συνοδευόμενη από τον 29χρονο αστυνομικό και έναν δικηγόρο. «Αυτό μας προβλημάτισε» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας, Rivaldo Barbosa.