> Voliotaki: ΕΚΤΑΚΤΟ : «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ Η’ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ : «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ Η’ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!» (ΒΙΝΤΕΟ)


O καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής στο Κέντρο Ανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για το  πως διαμορφώνεται το κλίμα  ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Πως αξιολογεί τη στάση της Τουρκίας και όλα όσα λέγονται…




«Η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια από τη δεκαετία του ’70 έχει μια επεκτατική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, διεκδικεί στο Αιγαίο ένα μέρισμα που δεν το δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο, έχει ένα δομικό επεκτατισμό ο οποίος όμως τον τελευταίο καιρό με τον Ερντογάν έχει ενταθεί και έχει κλιμακωθεί κατά τρόπο επικίνδυνο.
Εγώ είμαι ιδιαιτέρως ανήσυχος γιατί μπορεί οι κινήσεις που γινονται μπορεί να προκαλέσουν ένα τυχαίο ή ένα οργανωμένο επεισόδιο, το οποίο να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και στην ειρήνη και στην ασφάλεια στην περιοχή.  Επομένως εμείς σαν Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο…» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής και το ανέλυσε.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε αναλυτικά: