> Voliotaki: ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΛΙΜΟΚΡΑΤΙΑ B

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΛΙΜΟΚΡΑΤΙΑ B

(Πρωτογενές Μαυρογυαλούριο πλεόνασμα)
 <<Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες>>

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Δεκαετίες τώρα οι εκάστοτε κυβερνώντες και μή, χρησιμοποιούν την αλάνθαστη διαχρονικά Μαυρογιαλούρια συνταγή. Εν αρχή ο Γ. Ράλλης με τις επιταγές του ΟΓΑ, ο Σημίτης με το ‘’βούτυρο ή κανόνια’’, ο Καραμανλής με το ‘’ταμείο φτώχειας’’  οι αρχιψευταράδες , Αντωνάκης Σαμαράς και ο κολαούζος του Βαγγελάκης Βενιζέλος με το ‘’πρωτογενές πλεόνασμα’’ και τώρα ο άρχοντας του ψεύδους Αλέξης Τσίπρας επίσης με το ‘’πρωτογενές πλεόνασμα’’!


Ομοθυμαδόν ο εντεταλμένος προπαγανδιστικός θίασος των ΜΜΕ, πολιτικών και πάσης φύσεως αμπελοσόφων- παραθυροπαπαγάλων βάλθηκαν να μας πείσουν ότι ο τραχανάς τελείωσε και το μαύρο χαβιάρι είναι έτοιμο για φάγωμα!

Εμπρός λοιπόν Λωτοφάγοι, πτωχοί και πάμπτωχοι προσέλθετε. Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφράνθητε σήμερον. Η τράπεζα γέμει τρυφήσαντες πάντες , ο μόσχος πολύς μηδείς εξέλθει πεινών εν προεκλογική… περιόδο! Μετά τις εκλογές δε… κρέμασμα, γδάρσιμο και άλας χοντρό σας αναμένει.

Εμπρός λοιπόν αιώνιοι Λωτοφάγοι, ο τρουβάς είναι γιομάτος με καλούδια, γλυφυτσούρια, μαντολάτα, τσικουλάτες, παστέλια,καθρεφτάκια όλα δικά σας!

Γι’αυτούς ακριβώς τους λόγους του διαχρονικού προεκλογικού δουλέματος ‘’ψιλό γαζί’’ αγαπητοί φίλες και φίλοι σας παραπέμπω στο κάτωθι άρθρο που έγραψα στον τοπικό τύπο: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 12-8-2007!...λες και είναι σήμερα!           

Ελληνική Λιμοκρατία
Άρθρο του Γιάννη Γεροκώστα
<<Να σε κάψω Γιάννη να σ’αλείψω λάδι>>
Ντυμένος με το κλεψίτυπο Μητσοτακικό μειδίαμα ο υπουργός οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, απευθυνόμενος ως εις κοινωνία αλόγων όντων με περισσή έπαρση ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου για την καταπολέμηση της φτώχειας! (καλέ μου άνθρωπε! Καλέ μου Σαμαρείτη!).Συγχρόνως δε στρεφόμενος 180ο … προς δυσμάς στα εικονίσματα των Βρυξελλών με Φαρισαϊκή ταπεινότητα εμμέσως πλην σαφώς ανέκραξε: Εγώ ειμί ο ελεήμων των ΟΛΙΓΩΝ, ο προστάτης των ελβετικών βαλαντίων, που επιβάλλω σε καθημερινή νηστεία τους πάμπτωχους και φτωχούς Έλληνες και από το περίσσευμα τους σας επιστρέφω το 25%!!!Μπράβο παλικάρι μου! μπράβο, λεβέντη μου, άξιο τέκνο της ψωροκώσταινας.

Πιστεύω ότι θα ήταν αδικοχαμένος κόπος η προσπάθεια ανάλυσης της Αλογοσκούφειας πολιτικής πρακτικής. Είναι πια ολοφάνερο ότι η σύγχρονη διακυβέρνηση νεοταξικού τύπου είναι τυφλοσούρτης, μπορεί να την ασκήσει και η κουτσή Μαρία, γιατί τα πάντα είναι κατ’εντολή των Βρυξελλών και το μόνο που απαιτείται είναι το επαναλαμβανόμενο yes συνοδεία οσφυοκαμψίας.

Η ωμή ομολογία του υπουργού ότι υπάρχει πρόβλημα φτώχειας στη χώρα μας (τυπικά 22% , ουσιαστικά άνω του 50%), γι’αυτό εξαναγκάζεται στην ίδρυση ειδικού ταμείου για την καταπολέμηση της, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο ευρωπαϊκός παράδεισος που χρόνια τώρα μας τσαμπουνούσαν η Ν,Δ και το ΠΑΣΟΚ ήταν μια κόλαση! Ήταν παραμύθια της Χαλιμάς εν επιγνώσει και η πολυπόθητη σύγκλιση μέσω της μακροχρόνιας λιτότητας που μας επέβαλαν ήταν τελικά <<σύγκλιση…του πάτου>> .Όσο λοιπόν πλησιάζουμε…το ευρωπαϊκό όνειρο, τόσο καλύτερα κατανοούμε τη μεγάλη πολιτική τους απάτη και μοιάζουν έτσι σαν την μαϊμού που όσο σκαρφαλώνει το δέντρο τόσο καλύτερα φαίνεται ο πισινός της. 

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα κοινωνικά αποκαΐδια του στρατοπέδου των πάμπτωχων, των φτωχών, των ανέργων, ιδιαίτερα νέων και γυναικών, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ερημοποίηση της υπαίθρου, η πτώχευση των αγροτών κ.α. Τώρα πώς συμβαίνει όλη αυτή την τραγική πραγματικότητα να τη γνωρίζουν και να τη βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά συγχρόνως να είμαστε υπερήφανοι για την ευρωπαϊκή μας κολλεγιά και να έχουμε για ήρωες τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που υλοποίησαν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, αυτό λοιπόν προσκρούει στο σύνδρομο του δικομματισμού και αρμοδιότητα να απαντήσει έχει το 90% των μόνιμων υπερασπιστών του.

Αυτή λοιπόν η εντεταλμένη ανάλγητη κοινωνική πολιτική που υπηρετούν οι δύο εξουσιαστικοί μονομάχοι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είναι επί της ουσίας ακριβώς η ίδια με μικρές μόνο γελωτοποιές λεκτικές διαφορές, οι οποίες δυστυχώς καταπίνονται σαν στραγάλια ή αν θέλετε χρησιμοποιούνται σαν αλληλοσυγκρουόμενα πυρά μεταξύ των δύο πολυπληθών ομάδων ψηφοφόρων τους. Για του λόγου το αληθές ιδού λοιπόν μερικά απαυγάσματα (μαργαριτάρια) των πολιτικών διαφορών μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλισμού εν Ελλάδι.

Οι μεν λοιπόν ορίτζιναλ νεοφιλελεύθεροι της Ν.Δ προτείνουν δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους ανήμπορους, οι δε νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ μας προτείνουν ιστό κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους. Άλλο λοιπόν το δίκτυ άλλος ο ιστός! Άλλο ανήμποροι, άλλο αδύναμοι! Πραγματικά.. ουσιαστικές πολιτικές διαφορές! 

Οι μεν ομιλούν για επιδιωκόμενη κοινωνική συνοχή, που ασφαλώς θα την πετύχουν όταν μας κάνουν όλους πάμπτωχους, οι δε ομιλούν για χάρτα κοινωνικής σύγκλισης! Οι μεν προτείνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι δε μη κρατικά!  (βρε μπας και μας δουλεύουν ψιλό γαζί;). 

Παλαιότερα δε, όπως θυμόσαστε σε μια προσπάθεια κοστολόγησης της ιδεολογικοπολιτικής τους διαφοράς, οι μεν έταξαν 150.000 δρχ. κατώτερη σύνταξη οι δε 152.000 (όπου μετά τόσα χρόνια ακόμα να φθάσουν όλες εκεί!). Δηλαδή το εισιτήριο της διαδρομής από τον νεοφιλελευθερισμό στον σοσιαλισμό είναι πάμφθηνο, κοστίζει μόνο 2.000 δρχ! (λες να μας δουλεύουν ψιλό γαζί;) 

Θυμηθείτε όμως το περίφημο λαϊκίστικο δίλλημα: βούτυρο ή κανόνια; Όπου όταν υλοποιήθηκε οι ορεινοί πάμπτωχοι βρέθηκαν ξαφνικά με μία φραντζόλα ψωμί στο χέρι στο κλαμπ των πλουσίων! Οι δε πεδινοί πάμπτωχοι με εισόδημα 500.000 δρχ. ετησίως μάλλον δεν είχαν ανάγκη, γιατί υπάρχουν πολλά πίτουρα στον κάμπο!

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε την ειδοποιό διαφορά των δυο στην επικοινωνιακή πολιτική, ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομίας, όπου ενώ ο κ.Αλογοσκούφης φοράει το Μητσοτακικό μειδίαμα, ο κ.Παπαντωνίου φόραγε το χαμόγελο τύπου Κολυνός! Αξιοσημείωτο δε είναι ότι, όταν ο ένας προτείνει τις μηδαμινές γελοίες διαφορές του, ο άλλος χασκογελάει λέγοντας ότι τάζει τον ουρανό με τ’άστρα!

Σίγουρα λοιπόν μας δουλεύουν ψιλό γαζί! Τελικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς την επέκταση του <<Δος ημίν σήμερον>> στην πλειοψηφία των Ελλήνων, προς μία ευρωπαϊκή Ουγκάντα, προς ένα πτωχοκομείο <<Η ΕΛΛΑΣ>>.

Οι εκλογές πλησιάζουν, αν λοιπόν θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτά τα…κεκτημένα και μάλιστα να επεκταθούν, τότε ας τους ξαναψηφίσουμε και προσοχή, προσοχή! Μην πέσουν κάτω του 90% και μας …αδυνατίσουν…

ΥΓ. ΣΟΣ Μην τυχόν στις οσονούπω επερχόμενες εκλογές δεν ξαναψηφίσουμε την για πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση, τους μαιμού αριστερούς γιατι καήκαμε. Γιατί τότε ποιός θα μας γδάρει ζωντανούς; Ποιός θα μας πτωχοποιήσει; Ποιός θα ξεπουλήσει την πατρίδα μας;

    
                                                           giannis.gerokostas@gmail.com