> Voliotaki: Το Πεδίον του Άρεως μπορεί να γίνει η Disneyland Θεσσαλίας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Το Πεδίον του Άρεως μπορεί να γίνει η Disneyland Θεσσαλίας

Διονύσης Σταμάτης

Πεδίον του Άρεως στο Βόλο: χρόνια τώρα περιμένει κάποιον επενδυτή να το βγάλει από το λήθαργο. Θα μπορούσε να ενταχθεί και στα προγράμματα ΕΣΠΑ μιάς και ο Περιφερειάρχης πήρε 100 εκ. ευρώ και θα ρίξει τα περισσότερα από Λάρισα μεριά διότι αυτή την πρακτική την ακολουθούν όλοι οι προκάτοχοί του διότι η Λάρισα είναι η μητρόπολη της Θεσσαλίας και ο Βόλος το παρεκκλήσι όπως λένε.

Καιρός να αλλάξει αυτή η μίζερη κατάσταση. Αρκετά λεφτά πέσανε στον κάμπο.

(Αν η Λάρισα δεν πάρει τη μερίδα του λέοντος ο εκάστοτε περιφερειάρχης δεν θα επανεκλεγεί ποτέ ανεξαρτήτως κόμματος).


Εδώ στο Βόλο θα μπορούσε ένας σοβαρός ξένος επενδυτής (τους φοβόμαστε τους Έλληνες ) να μεταμορφώσει και εξυγιάνει το Πεδίο του Άρεως από βάλτο σε μια μοντέρνα ευρωπαϊκή Disneyland, ένας τεράστιος χώρος αναψυχής με οικιστικά χαρακτηριστικά και πρασίνου, και η πόλη μας να γίνει επιτέλους ένας πόλος έλξης τουριστικών πακέτων με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Μέχρι και μαρίνα για ελλιμενισμό σκαφών θα μπορούσε να γίνει διότι υπάρχει και θαλάσσια δίοδος , θα αξιοποιηθεί και αναβαθμιστεί το εκεί εγκαταλελειμμένο παραλιακό μέτωπο από ειδικούς αρχιτέκτονες τοπίου καθώς και διευρυμένο δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων αλλά και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καταπολεμώντας έτσι και την ανεργία.

Καλή η Αργώ και ο Ιάσωνας αλλά αυτή η ιδέα δεν ‘τραβάει’ πια. Ο κόσμος θέλει κάτι νέο και πρωτότυπο τύπου Dubai και γιατί όχι; Λένε για ανάπλαση του Ελληνικού και γιατί όχι του Πεδίου του Άρεως; Καιρός να ξεκολλήσουμε από τη ‘λάσπη’.