> Voliotaki: ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Τάσος Γ. Καπουρνιώτης
Αρχιτέκτονας  

Σήμερα δεν πρόκειται να κουράσω κανένα σας, γράφοντα πολλά.
Συνήθως το κάνω γιατί έτσι νομίζω πως δεν αφήνω απορίες για τις προθέσεις μου.
Με τις λίγες σημερινές γραμμές θα επιχειρήσω να σας βάλω σε σκέψεις, να βγάλετε συμπεράσματα μόνοι σας.
Αφορμή η άκαιρη χρονικά αλλά χρήσιμη για συμπεράσματα επίσκεψη του Ομπάμα……

Κάτι σαν test drive της σημερινής Ελληνικής Άρχουσας αλλά και γενικά κοινωνικής πραγματικότητας.
Από την μια λοιπόν ο επισκέπτης Πλανητάρχης (!;...), από την άλλη κάποιος βολικός (-.. δουλικός – υποτελής θα έλεγα) Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεπικουρούμενος από έναν χαμαιλέοντα (-..) Πρωθυπουργό και τους συν αυτώ.
Από την μια η πνευματικά καμουφλαρισμένη επικράτηση της υλικής πραγματικότητας και από την άλλη η υποτέλεια και παντελής απουσία αξιοπρέπειας αλλά και απουσία πνευματικής, ηθικής κληρονομιάς και κοινωνικής συμπεριφοράς.
Συμπέρασμα ένας ωραίος αξιοπρεπής τύπος που για οκτώ χρόνια εκτελούσε άψογα τον ρόλο για τον οποίο είχε εκλεγεί και που κατά σύμπτωση συνέπεσαν να είναι και τα χρόνια της κρίσης της Χώρας μας, θυμήθηκε και ήρθε να μιλήσει για την Χώρα που ενέπνευσε τον πολιτισμό και αποτέλεσε την κοιτίδα της Δημοκρατίας.
Κατά τα άλλα αυτός ο σπουδαίος Δημοκράτης (;..) με τις ευλογίες της κατ’ ευφημισμόν αριστερής κυβέρνησης, απέκλεισε για δύο μέρες (προκειμένου να κινείται με ασφάλεια) την κάθε είδους κίνηση μιας φημισμένης (;..) για την ζωή και κίνηση Πρωτεύουσας όπως η Αθήνα.
Άποψή μου η επίσκεψη αυτή δεν ήταν κάτι άλλο από μια αντιπαροχή παγίδα (για τους αποδέκτες), στα πρωτοπαλίκαρα της Αριστεράς για τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι τώρα στην καταστροφή του Ελληνισμού.
Όμως υπάρχει σε όλα αυτά και η εκδίκηση, από το κληρονομημένο και τόσο ξεχασμένο Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.
Ο ηγέτης της χώρας με τα περισσότερα Αρχιτεκτονικά (όπως γέφυρες, ουρανοξύστες, ειδικά κτίρια, οδοποιία), Επιστημονικά επιτεύγματα (πληροφορική, ιατρική, τεχνολογία), οργάνωση, πολεμική ισχύ, κλπ., κλπ. πήγε να επισκεφτεί τον βράχο της Ακρόπολης. (ναι αυτόν που πολλοί από εμάς δεν ξέρουν αλλά και που κάθε τόσο είναι έρμαιο των εκάστοτε απεργιακών προθέσεων αυτών που τον φυλάσσουν η που θέλουν να κάνουν κατάληψη).
Το μόνο λοιπόν πραγματικό γεγονός εκτός σχεδιασμού της εδώ παρουσίας του, ήταν (όντας ο ίδιος ένας αξιόλογος, κατηρτισμένος - ενημερωμένος ιστορικά νους) το σοκ που τον κατέλαβε ερχόμενος σε επαφή με τα απομεινάρια του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (Ακρόπολη).
Ένας πολιτισμός το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του οποίου ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ζωντανό, παρόλα τα όσα…. βάρβαρα και ηλίθια μεσολαβούν στην πάροδο του χρόνου.
Ένα μεγαλείο που καταφέρνει (μέχρι πότε;…) να συναγωνίζεται την ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ!.......

Υ.Σ με τίποτα δεν είμαι επηρεασμένος από Εθνικιστικά κίνητρα, απλώς είμαι υπέρ της οικογένειας και η Ελλάδα για μένα είναι η μεγάλη μου οικογένεια μέσα στο Παγκόσμιο σύνολο.