> Voliotaki: Αυτές είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) εξέτασε την υγεία και τους κινδύνους των οικονομιών και δημιούργησε τη λίστα με τις χώρες που διαθέτουν τo μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο. Τα ποσοστά χρέους της κάθε χώρας είναι με βάση το ετήσιο ΑΕΠ της.
10. BΕΛΓΙΟ
Χρέος: 106,3%
Η χώρα διαθέτει ορισμένους από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, χάρη στην ύπαρξη των Βρυξελλών, ωστόσο το έθνος υποφέρει από τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους, σύμφωνα με τον WEF.
9. ΚΥΠΡΟΣ
Χρέος: 108,7%
Η χώρα κατάφερε να μειώσει το χρέος της από 112% το περασμένο έτος σε 108,7% φέτος.
8. ΜΠΟΥΤΑΝ
Χρέος: 115,7%
Η μικρή ασιατική οικονομία είναι στενά συνδεδεμένη με την Ινδία κι έχει δεχθεί οικονομική βοήθεια και ξένους εργάτες για τις υποδομές της.
7. ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ
Χρέος: 119,3%
Το νησιωτικό έθνος είναι φτωχό από φυσικούς πόρους και για το λόγο αυτό πρέπει να εισάγει το 82% των τροφίμων του.
6. ΤΖΑΜΑΙΚΑ
Χρέος: 124,3%
Ο κλάδος των υπηρεσιών αντιπροσωπεύει το 80% του ΑΕΠ, όμως η υψηλή εγκληματικότητα, η διαφθορά και η υψηλή ανεργία οδηγεί την ανάπτυξη της χώρας προς τα κάτω.
5. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Χρέος: 128,8%
Η Πορτογαλία αποχώρησε από το πρόγραμμα διάσωσης στα μέσα του 2014, όμως εξακολουθεί να αντιμετωπιζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.
4. ΙΤΑΛΙΑ
Χρέος: 132,6%
Η αναλογία του χρέους της χώρας προς το ΑΕΠ είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη.
3. ΛΙΒΑΝΟΣ
Χρέος: 139,1%
Η χώρα θεωρείται ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, ωστόσο ο πόλεμος στη Συρία και η εγχώρια πολιτική αναταραχή έχει προκαλέσει αναστάτωση και σε ολόκληρη την οικονομία.
2. ΕΛΛΑΔΑ
Χρέος: 178,4%
Η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από την κρίση του 2010 και εξακολουθεί να αγωνίζεται προκειμένου να το αποπληρώσει τηρώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, βλέποντας το χρέος της να διογκώνεται διαρκώς.
1. ΙΑΠΩΝΙΑ
Χρέος: 248,1%
Το χρέος της χώρας είναι τεράστιο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε ανησυχητικό σημείο. Η οικονομία της Ιαπωνίας σημειώνει πολύ αργή πρόοδο, ενώ η κεντρική της τράπεζα εφάρμοσε για μεγάλο χρονικό διάστημα πολιτική αρνητικών επιτοκίων.
Πηγή: fortunegreece.com